Skolernes Motionsdag

Glæde, bevægelse og fællesskab

En fælles dag med masser af aktivitet på tværs af alder, forudsætninger og skoler.

Få inspiration og didaktiske værktøjer
 • Få inspiration til idrætsundervisningen

  Gennem årene er der udviklet en række materialer i forbindelse med Skolernes Motionsdag, og her på siden er der masser af gratis forslag til f.eks. aktiviteter. Find dem under inspiration og materialer.

  Inspiration og materialer
 • Didaktisk værktøj til boldspil

  Bestil boldspilsdugen i webshoppen. kan Dugen måler 130 x 130 cm, og den koster 150 kr. pr. styk, og den enkelte skole kan maksimalt bestille fem styk. Der opkræves porto og ekspeditionsgebyr jf. Dansk Skoleidræts handelsbetingelser.

  Webshop
 • Få nyheder, tip og baggrund om idrætsfaget

  Modtag Dansk Skoleidræts nyhedsbrev, og hold dig opdateret med udviklingen indenfor idrætsfaget, få forslag til pensum og inspiration til mere bevægelse i skoledagen fra Dansk Skoleidræts mange projekter.

  Nyhedsbrev

Hvad er Skolernes Motionsdag?

Dansk Skoleidræt har siden 1982 arrangeret Skolernes Motionsdag -  en årlig idrætstradition, hvor børn over hele landet bevæger sig sammen. Aktiviteterne varierer fra skole til skole, men Dansk Skoleidræt arbejder for, at dagen bliver en integreret del af idrætsundervisningen. 
Som en del af motionsdagen har Dansk Skoleidræt i år udviklet et didaktiske værktøjer og en række inspirationsmaterialer med bl.a. aktivitetsforslag.

Hvorfor Skolernes Motionsdag?

 • Skaber idræt, leg og bevægelse på alle landets skoler

 • Kan fungere som afslutning på temauge eller et idrætsundervisningsforløb

 • Giver inspiration til idrætsundervisningen gennem de materialer, der er udviklet til dagen

 • Styrker fællesskaber og trivsel på tværs af både alder, forudsætninger, skoler og landsdele

 

Få inspiration til at bruge motionsdagen i undervisningen Hent gratis diplomer til download og print her Hent gratis markeringspile til download og print her