Inspiration og materialer

Få inspiration og didaktiske værktøjer
 • Få inspiration til idrætsundervisningen

  Gennem årene er der udviklet en række materialer i forbindelse med Skolernes Motionsdag, og her på siden er der masser af gratis forslag til f.eks. aktiviteter. Find dem under inspiration og materialer.

  Inspiration og materialer
 • Didaktisk værktøj til boldspil

  Bestil boldspilsdugen i webshoppen. kan Dugen måler 130 x 130 cm, og den koster 150 kr. pr. styk, og den enkelte skole kan maksimalt bestille fem styk. Der opkræves porto og ekspeditionsgebyr jf. Dansk Skoleidræts handelsbetingelser.

  Webshop
 • Få nyheder, tip og baggrund om idrætsfaget

  Modtag Dansk Skoleidræts nyhedsbrev, og hold dig opdateret med udviklingen indenfor idrætsfaget, få forslag til pensum og inspiration til mere bevægelse i skoledagen fra Dansk Skoleidræts mange projekter.

  Nyhedsbrev

Masser af inspiration og gode ideer

I 2017 har vi fokus på Kropsbasis som tema for Skolernes Motionsdag. Derfor vil du har på siden finde undervisnings- og inspirationsmaterialer, der er knyttet til dette indholdsområde.
Download og print gratis diplomer og markeringspile til dagen.Se nærmere på dette års temamateriale under Kropsbasis.

Gennem årene er der blevet udviklet en række tema- og inspirationsmaterialer i forbindelse med Skolernes Motionsdag. Fra 2016 er materialerne knyttet til indholdsområderne i Fælles Mål. 

Se boldspilsmaterialet fra 2016.

Her på siden kan du finde inspiration fra tidligere år, som bl.a. kan bruges til temauger, undervisningforløb og idrætstimerne. Under tidligere års temamaterialer finder du mange ideer, som du også kan krydre Skolernes Motionsdag med eller som du kan bruge i din idrætsundervisning. 

I 2010-2014 blev der udgivet en inspirationsmappe med årlige temaer til Skolernes Motionsdag. Tanken var at inspirere til forskellige aktiviteter via et let tilgængeligt materiale, som naturligvis også kan bruges på alle andre tider af året. Du kan finde følgende temaer: løb, fitness, 3 x 10, samarbejde & teamudvikling og en festival i bevægelse. I forbindelse med Skolernes Motionsdag 1992, 1996, 1998, 2004, 2009 og 2015 er der samlet en række gode forslag til aktiviteter til brug i undervisningen: Lege, rollespil og temadage er bare nogle af emnerne. 

Sunde facts:

Små tekster om motion, kost og sammenhængen mellem disse. Teksterne er skrevet i et let sprog for eleverne og giver god viden uden løftede pegefingre. 
Teksterne kan printes ud og bruges i undervisningen.