Program og inspirationshæfte

Få inspiration og didaktiske værktøjer
 • Få inspiration til Motionsdagen

  Gennem årene er der udviklet en række materialer til anvendelse på Skolernes Motionsdag. Her på siden er der masser af gratis inspiration til fx program og aktiviteter. Find dem under Inspiration til Motionsdagen.

  Inspiration til Motionsdagen
 • Få Danse-dugen gratis

  Du kan lige nu få det didaktiske redskab Danse-dugen til dans og udtryk gratis - du betaler kun kr. 75,- for fragt og ekspeditionsgebyr. Det eneste, du skal gøre, er at svare på seks spørgsmål om din idrætsundervisning.

  Svar på spørgsmål - få gratis Danse-dug
 • Få nyheder, tip og baggrund om idrætsfaget

  Modtag Dansk Skoleidræts nyhedsbrev, og hold dig opdateret med udviklingen indenfor idrætsfaget, få forslag til pensum og inspiration til mere bevægelse i skoledagen fra Dansk Skoleidræts mange projekter.

  Nyhedsbrev

Program og inspirationshæfte 2018

Med afsæt i dette års tema, Dans, har Dansk Skoleidræt udformet et forslag til, hvordan du på din skole kan gennemføre Skolernes Motionsdag, så det bliver en lærerig dag med fokus på glæde, bevægelse og fællesskab.

Forslaget indeholder et program, der inspirerer til, at I kan lave Skolernes Motionsdag som en idrætsfest med varierede aktiviteter hele dagen.

Derudover har vi samlet en række danse-aktiviteter i et inspirationshæfte, som du kan lade dig inspirere af til din undervisning på motionsdagen. Dansene kan dog også anvendes på alle andre tider af året.

 

Gode råd til dagen:

 • Start dagen med en fælles opvarmningsdans for hele skolen – brug evt. de store elever til at danse for.
 • Lad eleverne prøve 3-4 aktiviteter á ca. 30-45 minutters varighed.
 • Involvér de ældste elever på stationerne – fx med at sætte danse eller aktiviteter, de har udviklet i idrætsfaget, i gang.
 • Slut af med jeres egen Skolernes Motionsdags-tradition.
Program til Skolernes Motionsdag 12. oktober 2018 Inspirationshæfte 2018: Dans Danse-dugen og undervisningsmateriale til idrætsfaget