Lektion 10: Stå/ Balance

Prøv Skolesports materialer
 • Få mere end 70 lege gratis

  Legene udfordrer børnene på deres motoriske færdigheder - ud fra en legende tilgang. Se alle legene med beskrivelser og film.

  Legekatalog
 • Nyhedsbrev og gratis materialer

  Nyhedsbrevet kommer ca. fire gange årligt og indeholder generelle informationer og nyheder. Modtag gratis materialer fra Skolesport MOTORIK, ekstramateriale til Junioridrætslederuddannelsen og "Jorden Rundt med Skolesport"

  Tilmeld dig Skolesports nyhedsbrev Gratis materialer
 • Kurser og udstyr til Skolesport

  Du kan komme på kursus i Skolesport MOTORIK og Junioridrætslederuddannelsen. Du kan også købe merchandise og godt Skolesports-udstyr i Dansk Skoleidræts webshop.

  Webshop

Udfordring 1: Stående kamp

Børnene er sammen to og to. Tag fat i makkerens venstre hånd med venstre hånd. Placerer ydersiden af venstre fod mod ydersiden makkerens venstre fod. Begge flytter sig ved hjælp af bagerste fod og ved at trække og støde hinanden ud af balance. Det gælder om af få makkerens forreste fod til at flytte sig.

OBS: Husk at skifte hånd og fod.

 

Udfordring 2: Planken ud

Alle stiller sig på et ben.

Det gælder om at holde balancen og blive stående på samme sted i længst tid. Efter ca. 30 sek. skal øjnene lukkes.

De elever, som mister balancen, har nu mulighed for at gå rundt og prikke, puste eller klappe til de børn, der fortsat har lukkede øjne og står på et ben. Prikket skal ikke være hårdt, men blødt så balanceevnen udfordres.

Variation: Stå på det “dårlige ben”. 

 

Udfordring 3: Lad grenene mødes

Alle står helt stille - enten på gulvet eller på en stol/taburet/plint. Lad alle stille sig på et ben og se om de kan holde balancen. Hvor højt oppe kan de løfte benet før de mister balancen? Prøv at få dem til at lade højre albue og venstre knæ mødes. Dette gentages fem gange, hvorefter der skiftes arm og ben.