Lektion 23: Rotation

Prøv Skolesports materialer
 • Få mere end 70 lege gratis

  Legene udfordrer børnene på deres motoriske færdigheder - ud fra en legende tilgang. Se alle legene med beskrivelser og film.

  Legekatalog
 • Nyhedsbrev og gratis materialer

  Nyhedsbrevet kommer ca. fire gange årligt og indeholder generelle informationer og nyheder. Modtag gratis materialer fra Skolesport MOTORIK, ekstramateriale til Junioridrætslederuddannelsen og "Jorden Rundt med Skolesport"

  Tilmeld dig Skolesports nyhedsbrev Gratis materialer
 • Kurser og udstyr til Skolesport

  Du kan komme på kursus i Skolesport MOTORIK og Junioridrætslederuddannelsen. Du kan også købe merchandise og godt Skolesports-udstyr i Dansk Skoleidræts webshop.

  Webshop

Udfordring 1: Svingfigur

Der udvælges en købmand og en kunde. Resten af børnene er varer, der skal sælges i butikken.

”Købmanden” starter med at spørge om dén, der skal svinges rundt, vil have salt eller peber. "Salt" betyder en lille svingtur, og "peber" betyder en stor svingtur.

Personerne svinges rundt, én efter én.

Efter svingturen skal barnet blive stående i den kropsstilling, som barnet lander i.

Købmanden hvisker efter hver svingtur til barnet, hvilken ting eller dyr, som barnet skal være.

Når kunden kommer forbi, trykker kunden barnet på hovedet. Barnet skal nu agere/mime det, som barnet forestiller. Hvis kunden gætter, hvad varen forestiller, har han købt varen.

Der vælges en ny kunde efter hver runde. Den kunde som har købt flest varer har vundet.

 

Udfordring 2: Hjulet

Børnene går sammen to og to. Den ene lægger sig på ryggen, mens den anden stiller sig ved den liggendes skuldre. Personen der ligger ned, tager fat om anklerne på den stående, mens den stående tager fat om anklerne på den liggende. Den stående skal nu lave en kolbøtte, mens han/hun holder fast i anklerne, hvorefter den liggende bliver trukket op og så fremdeles.

Hvis sværhedsgraden er for stor, så kan barnet slå kolbøtter fra den ene til den anden ende.

Til den øvede: Øvelsen kan også udføres baglæns - baglæns kolbøtte. 

 

Udfordring 3: Roterende hinkebane

Lav eller tegn tre hinkebaner i det rum, hvor Skolesport foregår. De tre hinkebaner afspejler tre forskellige niveauer.

 • Hinkebane 1: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra et lille felt til et andet lille felt, så roteres der 90 grader (udfordre dig selv med hvilken vej, du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort roteres der 180 grader, og der landes med et ben i hvert felt (lige som traditionel hinkning).
 • Hinkebane 2: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra et lille felt til et andet lille felt, så roteres der 180 grader (udfordr dig selv med hvilken vej du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort roteres der 180 grader, og der landes med et ben i hvert felt (lige som traditionel hinkning).
 • Hinkebane 3: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra et lille felt til et andet lille felt, så roteres der 360 grader (udfordre dig selv med hvilken vej, du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort roteres der 360 grader, og der landes med et ben i hvert felt (lige som traditionel hinkning).

Hvis ikke det er muligt at lave en hinkebane, kan børnene selv eksperimentere med at lave kombinationer med hop og rotation.