Lektion 3: Kravle

Prøv Skolesports materialer
 • Få mere end 70 lege gratis

  Legene udfordrer børnene på deres motoriske færdigheder - ud fra en legende tilgang. Se alle legene med beskrivelser og film.

  Legekatalog
 • Nyhedsbrev og gratis materialer

  Nyhedsbrevet kommer ca. fire gange årligt og indeholder generelle informationer og nyheder. Modtag gratis materialer fra Skolesport MOTORIK, ekstramateriale til Junioridrætslederuddannelsen og "Jorden Rundt med Skolesport"

  Tilmeld dig Skolesports nyhedsbrev Gratis materialer
 • Kurser og udstyr til Skolesport

  Du kan komme på kursus i Skolesport MOTORIK og Junioridrætslederuddannelsen. Du kan også købe merchandise og godt Skolesports-udstyr i Dansk Skoleidræts webshop.

  Webshop

Udfordring 1: Tunnelkravl

Børnene deles op i grupper á 3-6 personer. Hver gruppe står i en lang række med let spredte ben. Det bagerste barn skal nu kravle igennem benene på alle de andre, der står foran. Næste barn må begynde, når det første barn er nået igennem. Det gælder for holdet om at få alle igennem først.

Variation: Gruppen kan også stå som en bro, hvor arme og ben er i gulvet og numsen peger op. I stedet for at det gælder om at få alle igennem først, kan det gælde om at komme først fra den ene ende til den anden ende.

 

Ufordring 2: Fang sælen Hr. Isbjørn

Udpeg en isbjørn. Alle andre end isbjørnen lægger sig på maven i den ene ende af lokalet med armene tæt ind langs kroppen. De er nu sæler. Nu skal alle sælerne over til den anden ende, hvor der er mange sild, uden at bruge arme eller ben. Sælerne skal krybe sig afsted til den anden ende. Isbjørnen skal vende sælerne om på siden, for så forvandler sælen sig til en isbjørn og de kan nu hjælpe med at vende de øvrige sæler. De sæler som kommer over på den anden side, kan spise sig mætte i sild.

Start evt. med en bane på blot 5 meter.

 

Udfordring 3: Sten-saks-papir - baby, krappe, edderkop

Alle starter med at være små babyer ved at kravle rundt på alle fire. Når et barn møder et andet barn, slår de sten-saks-papir med hinanden. Det barn, der taber bliver ved med at kravle og finder en ny baby at slå sten-saks-papir med. Vinderen bliver derimod forvandlet til en krabbe, og skal nu gå krabbegang og finde en anden “krabbe”, som den kan slå sten-saks-papir med. Taber krabben, finder denne en anden krabbe og slår sten- saks-papir. Vinder krabben bliver krabben forvandlet til en edderkop/spiderman og skal nu kravle rundt som denne. Når to edderkoppe/spidermen har slået sten-saks-papir med hinanden, bliver ederkoppen forvandlet til en baby og starter på ny, mens vinderen vinder endnu en edderkop at slå sten-saks-papir med.