Inspiration og materialer

Jeg er interesseret
 • Faktaark om bevægelse

  Seks forskellige faktaark giver overblik over rækken af positive effekter, som fysisk aktivitet har på fx den kognitive, motoriske, sociale og mentale udvikling.

  Faktaark
 • Bevægelse i skoledagen

  Læs undersøgelserne "Bevægelse i skoledagen" udarbejdet af Oxford Research for Dansk Skoleidræt og TrygFonden.

  Bevægelse i skoledagen
 • Temauge om sundhed og bevægelse

  Skal du lave temauge om sundhed og bevægelse? Få en række gode forløb og aktivitetsforslag, der fungerer på tværs af emner, klasser og årgange.

  Temauge - Sundhed og Bevægelse

Inspiration og materialer

Det er almindelig anerkendt, at der for både børn og voksne er en lang række gevinster ved at være fysisk aktiv. Men hvad er fakta? Hvad ved vi med sikkerhed om effekten af idræt, motion og bevægelse?

Få overblikket med vores serie af faktaark
Dansk Skoleidræt og TrygFonden har lavet seks forskellige faktaark, der giver overblik over rækken af positive effekter, som fysisk aktivitet kan have på den kognitive, motoriske, sociale, mentale og emotionelle udvikling.

Faktaarkene præsenterer let og overskueligt den forskning og de resultater på området, som der generelt er konsensus omkring. Gå til faktaarkene.

Nedenstående opsamlingsmodel giver et hurtigt indblik i effekterne:

Du kan også se en række korte videoer, der opsummerer gevinsterne ved fysisk aktivitet.

Hvert år udgives en populationsundersøgelse i SBBS, som viser hvordan det går med bevægelse i skolen. Læs Bevægelse i Skoledagen 2018. 

I regi af Sunde Børn Bevæger Skolen er der også udgivet forskelligt inspirationsmateriale. Herunder aktivitetshjulet.

Som enkelt skole eller kommune kan man gøre brug af hele programmet eller udvælge specifikke indsatser efter behov. Kontakt os og hør nærmere.