Forside/Nyheder/Vær med: Nu er det tid til Klassedysten

Bevægelse i skoledagenNyheder

23. maj 2023

Vær med: Nu er det tid til Klassedysten

Hvor god er din klasse til at arbejde sammen? Det kan du finde ud af, når Klassedysten løber af stablen over tre uger, hvor der hver uge er nye udfordringer, der skal løses. Det er gratis at deltage, til gengæld er der risiko for grin, highfives og en fed præmie.

3 børn står sammen

Slår man ordet ”dyst” op i ordbogen, står der: ”kamp, der udkæmpes for sjovs skyld eller pga. underholdningsværdien fx en sportskamp, en diskussion eller en quiz”. Og Klassedysten er 100 % for sjovs skyld. Der er ikke noget, der hedder pensum, årsplan eller læringsmål – til gengæld er der fællesskab, glæde og et aktivt afbræk.

Klassedysten løber henover ugerne 23-24-25. Ugerne har forskellige temaer; et eksempel på et tema kunne være ”Sammen i sommervarmen”. Alle uger rummer tre uge-udfordringer – dvs. at der i Klassedysten er ni udfordringer i alt. Det er udfordringer, som alle kan være med i, og som ikke kræver nogle særlige forudsætninger. Om man ønsker at udføre alle tre udfordringer samme dag eller vil fordele dem henover ugen, er helt op til klassen selv. Hver udfordring varer cirka et kvarter.

Fællesskab i fokus
Klassedysten opstod oprindeligt i kølvandet på corona, hvor sprit, hjemmeundervisning og restriktioner havde lagt en dæmper på humøret på landets skoler. Tanken var at få lidt smil på læben og få rystet klassen godt sammen igen.

– Klassedysten var egentlig tænkt som en engangsforestilling, men vi fik efterfølgende en del henvendelser om, hvornår man kunne deltage i Klassedysten igen. Nu kører vi på tredje udgave, og der er rigtig god opbakning, siger Allan Skoven Pedersen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt.

Konceptet er justeret en smule, så det passer bedre på skolerne.

– I år ligger Klassedysten i ugerne op til sommerferien i stedet for før og efter påske. Det er en god optakt til ferien, og der er typisk lidt mere luft i kalenderen i den periode. Vi har desuden kortet ned, så vi kører tre uger for fuld skrue i stedet for fem uger. Men det centrale i Klassedysten er stadig trivsel, samarbejde og fællesskab, siger Allan Skoven Pedersen.

Præmie på højkant
Som klasse deltager man i Klassedysten ved at indtaste sine gennemførte udfordringer. Hver udfordring, der er indtastet, giver et lod i puljen om præmien. De fleste udfordringer skal man blot krydse af, at man har lavet. Præmien er en Trivselsdag for klassen med Dansk Skoleidræt til en værdi af 7.500 kr.

Du kan skrive dig op, så du får tilsendt udfordringerne direkte på mail. Tilmeldingen finder du på siden her.

Relaterede nyheder

Søgning