Bølge 1: Danmark går sammen

Danmark går sammen – Skolen

Skoledagen er anderledes lige nu, hvor afstand og fjernundervisning er blevet den nye hverdag. Det kræver omstilling for både elever og lærere i en skoledag, som primært foregår foran skærmen. Her bliver bevægelse som del af den varierede skoledag endnu mere vigtig for at sikre både trivsel og læring. Kroppen skal med!  

Dansk Skoleidræt opfordrer derfor alle skoler – både voksne og børn til at hoppe med på den fælles gå-bølge "Danmark går sammen" og dermed lægge gå-aktiviteter ind i hjemmeskolen. Det er bare at gå – og med hvert lille skridt er I en del af Danmark går sammen.

Med fem små skridt og inspiration til forskellige gå-aktiviteter kan I hurtigt komme i gang – god gåtur!

Fem små skridt:

 • GÅ EN TUR!
  Helt overordnet er det jo det, det handler om: Så bare ud og gå med eleverne – sammen hver for sig!
 • Gør det konkret og målbart!
  Hvor langt skal eleverne gå (tæl skidt), hvor længe (tæl tid) og efter hvad: Sæt et klart formål op for gåturen, så det virker enkelt og overskueligt.
 • Fortæl om turen!
  Det er godt at dele – så få eleverne til at tage billeder, skrive om turen/fortælle om turen, og brug evt. #danmarkgårsammen og #gåmed. Så bliver alle fortællinger og billeder en del af det store gå-fællesskab.
 • Giv opgaver!
  Læg små opgaver, quiz, udfordringer osv. ind på gåturen, tilpasset klassetrin/alder.
 • Gør en gå-gerning!
  Hjemmeskolen gør det muligt at få forældre og søskende med på tur i en pause, et morgenbånd eller som afslutning på dagen efter lang tid foran skærmen. Så prik til jeres elever og opfordr dem til at invitere familien med på en gåtur - og registrer den gode gerning på DR Ramasjang siden www.godegerninger.nu

Find mere inspiration her:

Få mere inspiration på "Danmark går sammen"