Hold afstand

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Alle elever placerer sig i klassen, så der er mindst en armslængdes afstand til den nærmeste elev. På lærerens signal skal alle begynde at gå rundt i klassen uden at komme tættere på hinanden end en armslængde. Man skal hele tiden være i bevægelse og må ikke stoppe op. Eleverne sørger for at give hinanden plads, mens de forsøger at finde derhen i lokalet, hvor der er luft.

Der må ikke laves lyde eller tales sammen under øvelsen.

 

Variationer

Øvelsen gennemføres på et større areal, hvor afstandskravet tilpasses området, fx 2 meter mellem hinanden.

Man kan også vælge en ”førerelev”, som er den, der bestemmer afstanden. Dvs. at de andre hele tiden skal holde øje med denne elev og selv sørge for, at de holder samme afstand til de andre.

 

Download hele øvelsen som pdf her.