Kispus-blinkeleg

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Med kroppen som redskab handler øvelsen i al sin ”enkelhed” om at kommunikere og bytte plads med hinanden. Klassen stiller sig i en cirkel eller rundkreds, så alle kan se alle. Afhængig af klassestørrelsen kan klassen også inddeles i to cirkler, så skiftene måske sker endnu hurtigere. Nu handler det om – uden at sige noget – at få lavet en ”aftale” med en anden elev i rundkredsen og bytte plads.

En aftale kan indgås på to forskellige måder:

 • Man får øjenkontakt og blinker til en anden elev i rundkredsen. Herefter bytter man – de to elever – plads.
 • Man laver en kropslig bevægelse eller aktivitet – f.eks. at hoppe. Når en anden person ”svarer” (hopper på samme måde og samtidig har øjenkontakt); ja, så bytter man plads.

 

Variation

Efter et par runder kan aktiviteten udbygges med ”kispus”. Nu vælges en elev til at stå i midten. Eleven skal så forsøge at afkode signalerne mellem eleverne i rundkredsen, så han/hun kan nå at overtage en plads i rundkredsen, når der byttes plads – uden at de andre leger ”kispus” med ham/hende.

 

Download hele øvelsen som pdf her.