Cirkelstafet

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Keglerne stilles op i en cirkel. Eleverne får hver et tal tildelt mellem 1 og 10 og stiller sig ved den pågældende kegle. Der skal stå flere elever ved hver kegle. Læreren er placeret i midten og siger et regnestykke. Hvis resultatet på regnestykket f.eks. giver 5, skal alle 5 ́erne løbe en omgang uden om cirklen. Man konkurrerer med de andre 5 ́ere, og det gælder om at komme først tilbage på sin plads.

Læreren varierer mellem regnearterne. Skal det være mere komplicerede regnestykker, kan læreren vælge at vise regnestykket på et papir eller skrive det på tavlen. Når eleverne kender legen godt, kan det også være eleverne, der opfinder regnestykkerne.

Variationer

Regnestykket kan også bestå i at finde tværsummen af et tal f.eks. 5764.

Øvelsen kan også udføres i sprogfag, hvor eleverne arbejder med ord, de skal oversætte. Eleverne får tildelt et ord/begreb, f.eks. frugt, køretøjer eller sportsgrene. Læreren siger så f.eks. apple, så er det dem med ordet fruit, der skal løbe.

Ligeledes kan I arbejde med farver i de mindre klasser. Eleverne får tildelt farver og læreren siger en ting på dansk/engelsk, der er blåt. Herefter løber de blå.

 

Download hele øvelsen som pdf her.