Udlånskasser

KURVEBOLD, INTERCROSSE, GOLF, SOFTBALL, LEGEKASSE, KANGA -CRICKET, SOFT-RUGBY, MINI-TENNIS, NBA-2-BALL, BALLEBALL, JONGLØRTASKE, SKOLEHOCKEY, INDENDØRS ATLETIK OG QUINBALL

Udlånskasserne kan lånes gratis af alle medlemsskoler.

Alle, der ønsker kasser, vil komme i betragtning. De skoler, der ikke har gjort brug af kasserne før, har fortrinsret.

Bestillinger og spørgsmål sendes til:
Kaj Støchkel, Søparken 117, 6230 Rødekro, telf.: 21 81 89 65
E-mail: kaj.stoechkel@skolekom.dk

HVEM KAN LÅNE KASSERNE?

 • Medlemsskoler : 0 kr. for max en tre ugers periode, undtagen atletiktrailer.
 • Ikke - medlemsskoler : 200 kr. pr. uge.
 • Ved overskridelse af lånetiden betales et gebyr på 200 kr. Det er en selvfølge, at ødelagt materiel erstattes.

Se her hvornår hvad er udlånt.

Oversigt over kasser herunder.

KURVEBOLD:

Kurvebold er et hurtigt spil, der fremmer både kondition og samarbejdsevnen blandt spillerne. Reglerne er bevidst fastlagt, så der sigtes mod et spil, hvor kropskontakt ikke er tilladt. Spillerne markerer en spiller af samme køn, og samme niveau med hensyn til størrelse og boldfærdigheder. Derfor må spillerne tilegne sig gode færdigheder i afleveringer og skud, og overblik i forsvars- og angrebssituationer. Der medfølger en video med engelsk tale + 1 sæt kurveboldstativer.

INTERCROSSE:
Intercrosse er et holdspil med et højt aktivitetsniveau, udvikling af tekniske færdigheder (løbe, gribe, kaste og skyde ), få regler og baseret på sociale kvaliteter som: gensidig respekt, kommunikation og selvstyring. Det handler altså om, at deltagerne opfører sig anstændigt overfor såvel medspillere, modspillere som eventuelle dommere. Kassen indeholder: 20 intercrosse-stave + bolde, handsker, bryst- og ansigtsbeskyttelse, video og lærervejledning.

GOLFKASSE 1:
Den indeholder 24 højrehåndsjern, 3 venstrehåndsjern og 60 blødbolde. Der medfølger lærervejledning.

GOLFKASSE 2:
Den indeholder 24 højrehåndsjern, og 60 blødbolde. Der medfølger lærervejledning.

SOFTBALLKASSE:
Det helt rigtige udstyr til softball: 9 handsker(højrehåndsspillere), 2 handsker (venstrehåndsspillere), 3 bats, 1 sæt baser, 1 stk. beskyttelsesmaske, 1 stk. brystpanser. Bolde: 4 alm. soft-balls. HUSK at aflevere kassen + indhold i rengjort stand. 

SOFTBALLTASKER:
2 tasker, der indeholder handsker. 2 bats, 4 Batter hjelme, 15 softballs, 1 sæt catcher equipment. 

LEGEKASSE:
Dansk Skoleidræt i Sønderjyllands amt har anskaffet en aktivitetskasse fra idrætshistorisk værksted i Gerlev. Den indeholder rekvisitter til mere end 25 gamle danske idrætslege, legebog med 52 gamle lege og brugsanvisning til kassen. De gamle lege egner sig bedst til at blive leget udendørs, det er her man i sin tid har leget dem. De fleste af legene kan dog sagtens overføres til gymnastiksalen eller idrætshallen. Redskaberne til legene er fortrinsvis fremstillet i naturmaterialer og udført i gedigen håndværksmæssig kvalitet, - så de kan holde til at blive brugt. Flere af rekvisitterne kan bruges til flere forskellige lege, ligesom enkelte lege kræver at man supplerer med dagligdags ting: sammenfoldede aviser, en skammel el. lign. Kassen indeholder: instruktionsbog + vejledning, 1 trædiskos, stor trækegle + 8 kastestokke, pinde til pind-spil, træstokke til patøk, hestesko til at kaste omkring et jernspir, 10 sjippetove, 10 trææg, tov til tovtrækning, 8 stk. tove m. lædermanchetter, 2 skumbolde, 4 små bolde, 4 tørklæder og 4 bøger med gamle idrætslege (bind 1: So i hul, bind 2: Hund i lænke, bind 3: Føde en bjørn og bind 4: Snøre Vibe.)

2 SOFT-RUGBY:
SOFT-RUGBY er en tilpasset form for Rugby, som kan spilles og nydes af alle, - gamle og unge, store og små, drenge og piger - der har lyst til en sjov introduktion til rugby. Da spillet bygger mere på tekniske færdigheder end fysisk styrke, lægges der større vægt på udviklingen af løb, boldbehandling og holdspil.SOFT-RUGBY kan spilles alle steder, indendørs, udendørs, på græs eller på asfalt. De to poser indeholder hver 6 rugbybolde, video + hefte fra Dansk Rugby Union: Soft-rugby - et spil for alle.

5 KANGA CRICKET:
Kanga- Cricket blev udviklet i Australien i 1984. Et Kanga Cricket sæt består af 2 bats, 2 platikgærder og en blød plastikbold.Kanga Cricket er egnet til alle børn fra 8-9 års alderen og opefter, piger og drenge... øvede som uøvede. Børn kan lide at spille Kanga Cricket. Ingen bliver bange for den bløde bold, intet besværligt ekstra udstyr skal stilles op, og alle bliver automatisk involveret. Der vil medfølge en video + forslag til begynderundervisning.Vi har 5 sæt til udlån.

2 MINITENNIS-TASKER:
Minitennis er velegnet for børn helt ned i indskolingen og for begyndere på alle alderstrin, men også dygtige tennisspillere i alle aldre ”elsker ” det lille spil. På 5 badmintonbaner kan 20 elever være beskæftiget. Tasken indeholder 20 ketsjere, 20 skumbolde, 10 bløde tennisbolde + 1 emnehefte om MINITENNIS

NBA-2-BALL:
Vi har fået 2 sæt NBA-2-ball. I NBA 2ball består et hold af 2 spillere, og der gælder det om at score så mange point som muligt på et minut. Man skal skyde fra området under kurven eller fra et af de i alt 6 ”shooting spots”, der er placeret i forskellig længde fra kurven, hvor afstanden eller sværhedsgraden er proportional med scoren.
 
2 stk. BALLEBALL:
Balleball er et nyt og sjovt alternativ til de etablerede boldspil. Spillet adskiller sig fra andre boldspil, fordi man hverken må gribe bolden med hænderne eller sparke til den med fødderne. Dette stiller udøverne i en ny og uvant situation, og tvinger dem til at tænke anderledes og indlære nye krops og bevægelsesmønstre. Dermed stiller man udøverne mere lige fra start, end i andre kendte boldspil, hvor deres forudsætninger og evner for spillet kan variere meget.

Spillet skal ses som et udviklingsspil, der kan ændre form alt efter deltagernes alder og kunnen, samt de forhold, der spilles under. Spillerne er med til at skabe rammer og regler, og intentionen er derfor, at alle spillere også er dommere. God fornøjelse med Balleball, et spil med høj intensitet, underholdning, fairplay og en blød burrebold.

Vi har købt 2 sæt, der hver indeholder: 2 stk. bolde, 6 røde og 6 gule overtræksveste, 12 stk. burrebåndunderdele og 1 stk. spillevejledning. Se Tress-katalog.

2 JONGLØRTASKER:
Tasken indeholder:

 

 • 1 sæt med 3 cigarkasser
 • 3 stk. Bean-bags
 • 1 stk. Devil-Stick ( 66 cm) + 2 pinde
 • 1 stk. Diabolo  ”Jumbo”
 • 1 stk. Diabolo 130 g.
 • 5 stk. Diabolo
 • 3 stk. Jonglørkegle junior model
 • 4 * 3 jonglørtørklæder
 • 3 par jonglørtallerkner m. håndstave
 • 3 sæt m. 3 jonglørringe
 • 18 Gummibolde
 • 2 sæt m. 4 bløde gummiringe, rød, blå, gul og grøn
 • 1 stk. indholdsfortegnelse

 

SKOLEHOCKEY:
Det officielle skolehocheysæt, der er anbefalet af Dansk Skoleidræt. Sættet består af 18 stk. Reactor-1000 m/evo-blad (højrehåndsspillere) og 6 stk. til venstrehåndsspillere, 12 bolde, 2 sammenklappelige mål. Der medfølger 1 hefte med øvelser + 1 ark med regler. Tasken kan rumme alle stave, bolde og vejledninger.

QUINBALL:

Et spil med ketsjere og en bold i en gummisnor. Vi har to tasker med et antal sæt ketsjere og bolde. Spilles fint på en badmintonbane.