Viden om bevægelse i skolen
Gå på opdagelse i vores vidensunivers
Hvad vil du vide mere om?
Dyk ned i en verden af viden
Viden kommer i mange former – og her på siden finder du de fleste. Under vores punkt “viden” finder du faktaark, publikationer, værktøjer og undersøgelser. Under “netværk” kan du blive klogere på, hvordan vi faciliterer vidensdeling. Dansk Skoleidræts magasin og nyhedsbreve holder dig opdateret på nyeste viden, og Praksiscenter for Idræt og Bevægelse i Skolen stiller skarpt på implementering af bevægelse i skolen.
seneste nyt
Bevægelsesguiden og Bevægelsesanalysen
Hop direkte til vores to nye gratis tilbud, der begge på hver sin måde understøtter arbejdet med at skabe en varieret og motiverende skoledag.
Uanset om du er elev, skoleleder, forældre, lærer, pædagog eller kommunal konsulent kan du finde anbefalinger og vejledning.
2000
studier har vist at fysisk aktivitet enten fremmer faglig
præstation eller ingen effekt har
60
minutter bør børn og unge være fysisk aktive hver dag ifølge Sundhedsstyrelsen
6,5%
af de børn, som starter i indskolingen vurderes at have
motoriske vanskeligheder
60000
ekstra indlæggelser om året skyldes fysisk inaktivitet
Seneste nyt
Magasin og nyhedsbreve
Hvis du vil holdes opdateret på seneste nyt og læse med, når vi dykker ned i relevante emner i vores magasin “Idært i Skolen” eller i et af vores nyhedsbreve, så klik dig videre og læs mere her.
Fakta
Vidste du…
- elever som er aktive i 30 minutter præsterer bedre kognitivt end elever, der ser fjernsyn i 30 minutter?
- hvis skoler dedikerer en større procentdel af deres undervisning til idrætsundervisning, så vil det have en positiv effekt på elevernes læring?
- børn med gode finmotoriske færdigheder som 22 og 42 måneder gamle har bedre matematik-, læsnings- og problemløsningsfærdigheder som 10- og 16- årige?
- at fysisk aktivitet øger hjernemassen, herunder mængden af nerveceller og nervekoblinger mellem hjernedelene?
Det er bare noget af den viden, der understøttes af kilder og dokumentation i vores faktaark.
ikke mere snak
Kender du Praksiscenter for Idræt og Bevægelse i Skolen?
Hvis du interesserer dig for, hvordan du kan komme videre med arbejdet med at skabe en varieret skoledag i bevægelse – så vil du kunne lide Dansk Skoleidræts praksiscenter. Her udvikler og samler vi viden, værktøjer, gode eksempler og konkrete redskaber, der kan sætte skub i bevægelsen i alle led af skolesystemet.