Forside/Idrætsfaget/Didaktik til idrætsundervisningen

fagbegreber og didaktiske duge

Didaktik til idrætsundervisningen

Didaktiske undervisningsduge og værktøjer

Her på siden finder du en masse inspiration til dig som idrætslærer.

Didaktiske duge

Dansk Skoleidræt tilbyder faglig inspiration til idrætsundervisningen og står bag en række materialer, der er tilknyttet idrætsfagets indholdsområder samt et enkelt tema.

Den Røde Tråd

På workshoppen Den Røde Tråd får du værktøjer, der bl.a. sikrer sammenhæng, kvalitet og progression i idrætsundervisningen i hele skoleforløbet.

Aktivitetshjulet

“Aktivitetshjulet” er et didaktisk redskab til at planlægge, udføre, ændre og udvikle aktiviteter.
Modellen kan bruges af dig som lærer, men kan også bruges af eleverne.

Integrér fagbegreber og teori i din idrætsundervisning

Hvis du har lyst til at læse mere om, hvordan og hvorfor du skal integrere teori i din idrætsundervisning, har vi en række anbefalinger til litteratur og artikler, som netop handler om teori i idrætsundervisningen, og hvordan det kan integreres.

Vi anbefaler følgende læsning:

Dansk Skoleidræt har derudover samlet en række materialer, du kan bruge i den daglige idrætsundervisning frem mod prøven i 9. klasse.

idrætsfaglig konference

Kæmpe ja tak!

Mød idrætskollegaer og opgrader dine kompetencer

Idrætslærernes Forum er en idrætsfaglig konference, som hvert år samler idrætslærere fra hele landet. Her kan alle deltagerne på praktiske og teoretiske workshops blive inspireret til undervisningen og møde kolleger til erfaringsudveksling og sparring om idrætsfaget. Cirka 350 lærere er normalt samlet til Idrætslærernes Forum, som afholdes hvert år i efteråret i både Øst- og Vestdanmark. Idrætslærernes Forum er arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, DIF og DGI.

Vil du modtage nyhedsbrevet “Tips og tricks til idrætsfaget”?

netværk

Kom med til Inspirationsdag 2024

Er du lærer eller pædagog? Brænder du for at skabe en dynamisk og aktiv skoledag for dine elever? Så er Dansk Skoleidræts inspirationsdag lige noget for dig!

Deltag i en dag fyldt med inspiration og praktiske workshops, hvor du kan lære, hvordan du integrerer mere bevægelse i skoledagen. Med udgangspunkt i den nye aftale om folkeskolen, vil du få værktøjer til at fremme trivsel og sunde fællesskaber blandt eleverne.

Det hele finder sted på Bastionen i Nyborg, torsdag den 21. november 2024.

Tilmeld dig nu og vær med til at forme fremtidens skoledag.

Tilmeld dig Tips og tricks til idrætsfaget

Søgning