Forside/Skolernes Motionsdag

Skolernes motionsdag – fredag uge 41

Fredag 11. oktober 2024: Skolernes Motionsdag

årets tema: Relationer og trivsel

Skolernes Motionsdag med fokus på relationer og trivsel

Skolernes Motionsdag er meget mere end et motionsløb. Det er en idrætsdag for hele skolen med fokus på glæde, fællesskab og gode oplevelser med bevægelse. Dansk Skoleidræt udgiver i forbindelse med motionsdagen:

 • Årets officielle opvarmningsdans
 • Inspirationsmateriale til ugen op til Skolernes Motionsdag
 • Program til selve Skolernes Motionsdag

Brug vores inspirationsmateriale til at arrangere en fed dag den sidste fredag før efterårsferien eller måske hele uge 41. Med vores program kan du lave aktiviteter, der også motiverer de elever, der normalt synes, at motionsdagen er uoverskuelig.

Alt materialet er tilgængeligt fra uge 36. Hvis du vil have alt materialet tilsendt samlet, så skriv dig op herunder og du får det direkte i indbakken, når det er klar.

webinar skolernes motionsdag

Trænger jeres motionsdag til ny inspiration?

Synes du også, Skolernes Motionsdag på din skole trænger til en opdatering? Så er det nu, du kan få ny inspiration!

Tirsdag 6. august kl. 15.00 og onsdag 28. august kl. 14.00 er der nemlig inspirationswebinarer.

Måske kender du allerede Dansk Skoleidræts inspirationsmateriale fra tidligere år med opvarmningsdans og idéer til sjove aktiviteter på dagen. Men vi har gennem tiden også modtaget rigtig mange gode ideer fra jer, der viser, hvordan I organiserer en aktiv motionsdag med glæde, bevægelse og fællesskab i centrum.

Mange af disse gode idéer vil vi dele med jer på webinarerne, hvor I også får mulighed for at dele ud af jeres egne gode erfaringer at skabe en festlig Skolernes Motionsdag.

Glæd dig til årets officielle opvarmningsdans

Skolernes motionsdag diplomer

Anerkend eleverne med flotte diplomer

Alle børn elsker anerkendelse.

Gør Skolernes Motionsdag til en ekstra særlig dag, og anerkend jeres elevers deltagelse og indsats med et flot diplom, de kan tage med hjem og hænge op på børneværelset.

Bestil diplomer til hele skolen som et synligt bevis på elevernes deltagelse i Skolernes Motionsdag.

Diplomerne forventes klar i webshoppen i september. Skriv dig op til en mail herunder, hvis du gerne vil have besked, når de er klar.

1519

skoler deltog i Skolernes Motionsdag i 2023

+0,5

million elever var med til Skolernes Motionsdag i 2023

1982

var året, hvor Skolernes Motionsdag så dagens lys

+1mio

ben er i bevægelse fredag før efterårsferien

historie

Skolernes Motionsdags gennem tiden

DE FYNSKE SKOLERS MOTIONSLØB

Leif Andersen og andre idrætslærere ville lave et stort motionsarrangement for alle skoler på øen. Det skete bl.a. som ”et svar” en artikel i Fyens Stiftstidende om et ”jogging-løb” i New Zealand med hele 80.000 deltagere. Som avisen skrev: ”Kunne vi dog blot få sådan et løb på benene herhjemme…”.
Den allerførste udgave, De Fynske Skolers Motionsløb, blev en succes. I alt deltog 55.214 skoleelever fra 189 skoler på Fyn i 1982.

RED PÅ 80’ERNES MOTIONSBØLGE

Derfra gik det stærkt. Med inspiration fra den boblende motionsløbsbølge i firserne opstod arrangementet De Fynske Skolers Motionsløb. Dagen blev fastlagt til den sidste dag før efterårsferien, hvor skolerne lokalt gjorde brug af deres nærområde til løbeturen.

FRA MOTIONSLØB TIL MOTIONSDAG

I løbet af få år deltager skoler fra hele landet, og arrangementets indhold udvikler sig. Skolerne arrangerede nu udover det traditionelle løb også cykling, rulleskøjteløb, triatlon, dans og boldspil med mere. I 1993 ændres navnet derfor fra Skolernes Motionsløb til Skolernes Motionsdag.

25- OG 30-ÅRS JUBILÆRUM

I 2007 deltager Kronprins Frederik sammen med alle børnene på Nordvangskolen i Glostrup i 25-års jubilæum. I 2012 fejres Skolernes Motionsdags 30-års jubilæum med fest og farver på Rådhuspladsen i København med deltagelse af bl.a. Prins Joachim.

REKORDDELTAGELSE

I 2008 slår Skolernes Motionsdag rekord med 707.802 deltagere. Det var samtidig det sidste år, hvor man talte. Gennem mange år var denne optælling organiseret ved
at repræsentanter i Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger
via en sindrig telefonkæde ringede rundt til skolerne i deres
lokalområder, og disse tal blev så lagt sammen og meldt ud via landssekretariatet i Nyborg.

CORONA OG REKORDFORSØG

2020 er en tid med afstand og afspritning. Heldigvis fastholder de fleste skoler Skolernes Motionsdag gennem corona-venlige og klasseopdelte udgaver og med fokus på fællesskabsfremmende aktiviteter. For at markere vigtigheden af dagen i en svær tid deltager H.K.H. Kronprins Frederik i åbningseventen på Nivå Skole.

VILD MED DANS

Skolernes Motionsdag fylder 40 år. Det bliver festligt fejret over hele landet – bl.a. med faldskærmsudspringer ved åbningseventen på Birkhovedskolen i Nyborg. Og årets opvarmningsdans indeholder dansemoves fra de sidste fire årtier – de finder tilmed vej til danserne i TV2-programmet “Vild med dans”.

Find svar om Skolernes Motionsdag

Hvornår er Skolernes Motionsdag?

Datoen for Skolernes Motionsdag ligger fast hvert år den sidste fredag før efterårsferien, dvs. fredag i uge 41.

Hvor finder jeg opvarmningsdansen?

For at få tilsendt opvarmningsdansen i sin fulde længde inden Skolernes Motionsdag, skal du blot tilmelde din skole dagen. Vi sender dig derefter dansen og inspirationsmaterialet, når det er klar.

Koster det noget at være med i Skolernes Motionsdag?

Nej, det er helt gratis for alle skoler at være med i Skolernes Motionsdag.

Min skole er allerede tilmeldt – kan jeg også få tilsendt dans og materiale?

Ja, det kan du godt. Du tilmelder bare med dit eget navn.

Hvor bestiller jeg diplomer til Skolernes Motionsdag?

Skal vi følge jeres program for at deltage?

Vores programmer er til inspiration og I kan frit sammensætte jeres eget program med afsæt i traditionerne på netop jeres skole.

3 hurtige om Skolernes Motionsdag

Verdens største motionsevent for skoleelever

Ifølge en undersøgelse fra 2018 deltager 96 %
 af landets grundskoler i Skolernes Motionsdag.

Hvert år har Skolernes Motionsdag et tema

Årets tema 2024 er trivsel og relationer, og det kan du være med til at fremme ved at bruge vores inspirationsmateriale.

Skolernes Motionsdag er en del af Danmarks Motionsuge

Landets skoleelever er en aktiv del af Danmarks Motionsuge, når Skolernes Motionsdag løber af stablen fredag den 11. oktober 2024.

Jeg har altid været fysisk aktiv, så for mig var Skolernes Motionsdag et kæmpe hit.

Holger Rune, tennisspiller

Jeg husker faktisk min motionsdag som noget, jeg så frem til i flere uger. En hel dag, hvor man ikke skulle sidde stille inden for på en stol, var lige mig!

Morten Kjeldgaard, danser

Som sportsdrengen i klassen elskede jeg Skolernes Motionsdag. En hel dag, hvor skole og lektier blev skiftet ud med bevægelse og leg.

Mathias Gidsel, håndboldspiler

Hele indskolingen varmede op sammen, og bagefter løb jeg 5 kilometer sammen med min far. Det troede jeg slet ikke, at jeg kunne.

Sophia Have Nielsen, 6. klasse

Tidligere års inspirationsmateriale

  Giv mig besked, når diplomerne til Skolernes Motionsdag er klar

  Udfyld oplysningerne herunder, så tager vi kontakt til dig, når diplomerne er klar.

  Tak for din interesse!

  Søgning