Forside/Nyheder/Skolernes Motionsdag åbnet med et brag på Vemmelev Skole

Nyheder

11. oktober 2024

Skolernes Motionsdag åbnet med et brag på Vemmelev Skole

Der var aktiviteter mellem store og små, dans, løb, konfetti og politikerbesøg på programmet, da Vemmelev Skole ligesom landets øvrige skoler havde en kæmpe bevægelsesfest på Skolernes Motionsdag.

Rammerne om Skolernes Motionsdag 2024 kunne næsten ikke være bedre. Overalt i landet var skolerne tilsmilet af høj sol fra en skyfri himmel, og dermed kunne alverdens aktiviteter næsten kun ledsages af store smil og røde kinder på den dag, som er et af de helt store krydser i skolekalenderen.

Sådan var det også på Vemmelev Skole i Slagelse Kommune, hvor Dansk Skoleidræt havde lagt årets officielle åbningsevent. Her kunne de 500 elever stråle om kap med solen til blandt andet en lang række stor-lille aktiviteter, hvor årgangene var gået sammen med deres venskabsklasse for at lave lege som ”Sten, saks, papir”, ”Hospitalsfanger”, ”Rød, gul, grøn stop”, ”Kluddermor” og meget andet. Den legende tilgang satte skoleleder Emil Krapper nogle ord på i sin velkomst til ungerne.

– Skolernes Motionsdag er en festdag, hvor vi fejrer motion og fællesskaber. Her skal alle være med og have det sjovt. Derfor har vi en masse sjove aktiviteter på tværs af årgange, og siden skal I ud at løbe, danse eller cykle, lød det fra en begejstret Emil Krapper til skolens elever.

En manifestation af motion
Inden eleverne rigtig skulle udfolde sig, var der yderligere et par gæster på programmet, som fik lejlighed til at give en lille peptalk. Den første var folketingsmedlem og idrætsordfører Mogens Jensen (S).

– Der er så mange aktive skoleelever netop nu i Danmark, at hvis man lagde alle 650.000 elever ned på langs, ville I nå helt til Budapest. Det er så skønt at se, at I er så mange. I er både små og store, og det er noget af formålet med i dag, at man kommer til at lave noget på tværs af klasser, alder og køn. Det er så utrolig vigtigt, at vi bruger Skolernes Motionsdag til det – og til at manifestere at det at motionere er sjovt. Man kan gøre det alene eller sammen med andre og dermed få nogle sjove fællesskaber, samtidig med at man gør noget sundt for kroppen, sagde Mogens Jensen, inden han introducerede et hjemmelavet motionsråb for eleverne.

Borgmester Knud Vincents kom også på banen, og han var en glad mand, der benyttede lejligheden til at rose Vemmelev Skole for at være den måske mest aktive af slagsen i kommunen – ikke kun på en dag som Skolernes Motionsdag, men hver dag.

Det kvitterede ungerne for med et jubelbrøl, og så stod den ellers på opvarmningsdans, en stribe stor-lille aktiviteter og andet godt.

Legepatruljeinstruktørerne havde til opgave at danse for og at styre flere af dagens aktiviteter.

– Det har været rigtig sjovt at være sammen med de små og lære nogle nye at kende, og det er rigtig hyggeligt at danse sammen med sine veninder foran hele skolen. Det er fedt at have Skolernes Motionsdag. Det er en anderledes dag, og det er fedt, at der er andet end cykling og løb, men at vi også får mulighed for at danse en masse, fortalte Sara fra 6. A.

Mange skoler kombinerer egne traditioner med årets inspiration
I Dansk Skoleidræt er man begejstrede for den måde og det omfang, dagen bliver afholdt på i Vemmelev – såvel som alle andre steder i landet. 96 procent af Danmarks folke-, fri-, privat- og specialskoler deltager i Skolernes Motionsdag med knap 650.000 aktive elever. Oveni tallet kan lægges flere efterskoler, gymnasier og erhvervsskoler samt et ikke opgjort antal daginstitutioner.

Af disse skoler har 1163 af slagsen – modsvarende helt præcist 382.772 elever – registreret deres deltagelse via skolernesmotionsdag.dk med henblik på at få adgang til Dansk Skoleidræts inspirationsmaterialer for Skolernes Motionsdag 2024.

– Vi er simpelthen så stolte over dagen, og igen i år ser vi skyhøj opbakning. Hver eneste skole har typisk sine egne unikke traditioner for Skolernes Motionsdag, og det er en fornøjelse at se, hvor mange kreative udgaver af dagen, der findes over hele landet. Vi er samtidigt meget glade for at konstatere, at 1163 skoler har efterspurgt det faglige materiale og den inspiration, som vi tilbyder. Så tak til skolerne for at gøre så meget ud af dagen og tak for at dyrke de aktive fællesskaber og store begivenheder, der kan samle skolens elever på tværs af aldersgrupper. Det er med til at give dem nogle værdifulde oplevelser, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Og således blev det efter en skoledag med fuld fart på tid til at slappe af og holde en velfortjent efterårsferie – for eleverne i Vemmelev såvel som i resten af landet.

Relaterede nyheder

Nyheder

650.000 elever klar til Skolernes Motionsdag

Søgning