Forside/Aktivitetsdatabase/Billeder til dans – dans til billeder

Aktivitet

Billeder til dans – dans til billeder

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Dans og udtryk

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd SFO

Primær formål og fokus

Koordination Motorik Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min. 20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Materialer: Adgang til musik og højtalere. Udskrevne billeder.

Beskrivelse
Børnene skal finde på forskellige danse ved at lade sig inspirere af billeder og tegninger. På gulvet lægges der mange forskellige udskrevne billeder, og børnene starter med at udvælge to billeder hver, som de skal inkorporere i en dans. Fx vindmølle, flyver, cykel, sjippetov, osv. Det skal være sådan, at man kan genkende billedet, når man ser børnenes dans.

 

Børnene går sammen i par og skal lære hinandens danse. De skal sætte de to danse sammen til én dans, og må gerne bytte rundt på rækkefølgen, så bevægelserne glider bedst muligt.

Hvert par går sammen med et andet par og skal igen lære hinandens danse. De må gerne sætte de to danse sammen, så gruppen har en fælles dans. Hvis børnene har behov for endnu et billede som inspiration til at skabe sammenhæng, må de gerne finde det blandt alle billeder

Alle billeder lægges på ny ud på gulvet, og der kan suppleres med andre slags billeder af fx hverdagssituationer og dyr, hvor børnene skal være lidt ekstra kreative, inden billederne omsættes til en dans. Børnene kan starte med at være sammen i par og antallet af billeder, de vælger, kan både sættes op og ned.

 

Denne leg er en del af projektet Frittersport.

Søgning