Aktivitet

Disc golf

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Boldbasis og boldspil

Øvrig Skoletid

SFO

Primær formål og fokus

Trivsel

Klassetrin

2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Golfdiscs (frisbee’s kan også bruges), kurve, hulahopringe eller lignende som kurv. Alle kan være med – man kan både spille i hold og enkeltvis.

Disc golf kan betegnes som en afart af traditionel golf, men golfkøllen og golfkuglen er udskiftet med en specialdesignet frisbee: golfdiscen. Selve hullet, som skal rammes, er erstattet med en specialdesignet Disc golf-kurv. Det gælder om at kaste golfdiscen ned i kurven på færrest mulige kast. Spillet kan spilles både inde og ude.

Banen består af en række huller (kurve e.l.) placeret i et område, så kan man gå fra et hul til det næste. Ved hvert hul er der givet et tee-område, hvor man skal starte fra. Spillets mål er at gennemspille en bane ved at bruge færrest mulige
kast. Man kaster fra det sted, hvor discen lander efter forrige kast. Man kan først gå videre til næste hul, når man har ramt i mål på det foregående hul. Scoren bestemmes ved at tælle alle spillerens kast på hvert hul og lægge dem sammen. Vinderen er den spiller, der gennemfører banen med lavest score, altså ved at bruge færrest kast.

Hulahopringe kan hænges op ved brug af strips e.l. og fungerer som mål, dog skal det være muligt for discen at passere gennem hulahopringen.

 

Dansk Disc Golf Union stiller skolepakker til rådighed for udlån – læs mere på www.ddgu.dk, under Spil disc golf og Skolepakker. På denne hjemmeside kan der også findes inspiration og flere regler.

Søgning