Forside/Aktivitetsdatabase/Forhindringsbaner – monstertruck

Aktivitet

Forhindringsbaner – monstertruck

Aktivitetsinformation

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd Frikvarter SFO

Primær formål og fokus

Puls

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Forhindringsbaner handler om, at eleverne løber rundt på en bane med forskellige udfordringer og forhindringer. Det er vigtigt, at der på banen er god plads til flere elever på én gang, så der ikke opstår kø ved nogle af forhindringerne. Eleverne kan være sammen i par, hvor den ene løber, mens den anden holder pause. Lad eleverne skifte makker undervejs. Lav gerne en pause undervejs for alle eleverne, hvor I har mulighed for at snakke om banen samt lave justeringer eller forbedringer.

 

Der udpeges en rute med kegler til firhjulstrækkere, hvor der køres på en bane med bakker og volde, man skal passere. Her må banen gerne gå gennem noget uvejsomt. Det kan være i krattet, kanten af legepladsen, i skoven eller lign. Da firehjulstrækkere bliver meget beskidte, skal de ind og vaskes af og til. Det gør man i en vaskehal. I vaskehallen skal man snurre rundt. Det gør man liggende, ved at man triller rundt i et område som en stamme eller med kolbøtter.

 

Materialer: Kegler 

Sted: Ude

Indikatorer for højt aktivitetsniveau: Eleverne er i bevægelse hele tiden og må gerne blive udfordret på både puls og motorik i forhindringerne 

Denne leg er en del af projektet Frittersport

Søgning