Forside/Aktivitetsdatabase/Formel 1-kast

Aktivitet

Formel 1-kast

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Brain breaks

Primær formål og fokus

Koncentration og opmærksomhed Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

1 – 10 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne stiller sig skulder ved skulder og danner en stor rundkreds. Herefter inddeles de på skift i 1’ere og 2’ere, så der opstår to hold hele vejen rundt – 1 – 2 – 1 – 2 – 1 osv. Underviseren giver nu to bolde, ærteposer eller andre genstande til henholdsvis en 1’er og 2’er, som står over for hinanden i rundkredsen. På et startsignal sættes ”Formel 1 opvarmningen” i gang. De to bolde sendes nu på holdene rundt i samme retning – med uret – i rundkredsen. 1’ere afleverer til 1’ere og 2’ere til 2’ere. Efter et par prøverunder stoppes opvarmningen, når bolden når frem til den 1’er og 2’er, der først startede med bolden.

 

OBS: Det er vigtigt, at afleveringsrækkefølgen holdes, så alle på holdet modtager og sender bolden/genstanden videre, så ingen springes over.

 

Nu gælder det – ”Formel 1 kast” sættes i gang. På startsignalet sendes boldene igen rundt – med uret – på holdene. Det hold, der først får deres bold til at overhale den anden, er vinder af runden. Tabes bolden, skal den samles op af personen, der tabte den, inden den sendes videre. Ingen må røre eller bevidst ”genere” modstanderholdets bold.

 

Materialer

To små bolde, ærteposer el. lign.

Søgning