Aktivitet

Pizzamassage

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Brain breaks

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd SFO

Primær formål og fokus

Koncentration og opmærksomhed Tillid og samarbejde Trivsel

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Materialer: Måtter, bolde.

 

Beskrivelse

Børnene går sammen i par og fordeler sig godt ud i lokalet. Laver man øvelsen med både yngre og ældre klasser, kan eleverne gå sammen på tværs af årgangene.

Det ene barn lægger sig godt til rette på maven, og er den, der skal have massage, mens den anden sætter sig ovenpå eller ved siden af.

 

Pædagogen, som med fordel kan lave en pizza på en anden, fortæller samtidig følgende historie, mens barnet(massøren), som sidder, skal gøre bevægelserne, på barnet som ligger.

 

Jer, der ligger ned, tager fem dybe vejrtrækninger… træk vejret ind… og pust ud… træk vejret ind… og pust ud…Jer, der sidder, skal nu lave verdens bedste pizza på jeres makker. Start med at rulle ærmerne op, så der ikke kommer mel på jeres ærmer.

 

Ælt dejen stille og roligt, ved at lave æltebevægelser på ryggen. Sørg for, at al dej bliver æltet, så det bliver en smuk pizza.

 

Nu skal dejen hæve. Det gør den bedst, når der er lidt varmt. Derfor varmer i jeres hænder op, ved at gnide dem hurtigt mod hinanden. Læg dem ned på ryggen og mærk hvordan varmen spreder sig i dejen.


Er I tilfredse med jeres dej? Så begynder I at rulle dejen ud med flade hænder. Start inde på midten af ryggen og
pres forsigtigt hænderne ud til siderne. Rigtig godt. (Husk at rose børnene).

 

Nu skal der tomatsovs på dejen. Derfor tager I jeres flade hænder og smører sovsen ud på hele ryggen med lette hænder.

 

Jeg kan godt lide, at der kommer skinkestrimler på, så jeg prikker forsigtigt med mine fingre på dejen. Prøv at spørge, hvad din makker godt kan lide at få på pizzaen.

 

Pepperoni? Så kan du knytte din hånd og lave små cirkler med den bløde side af hånden. Ost? Læg osten på med lette fingre over hele dejen.

 

Måske de kan lide peberfrugt, champignon eller krydderier? Prøv selv at finde på, hvordan det kommer på pizzaen.

 

Når du er færdig med at komme fyld på dejen, skal pizzaen i ovnen. Læg dig ovenpå pizzaen, tag en bold og tryk på ryggen eller varm dine hænder igen.

 

Husk at bytte plads, når pizzaen er færdig

 

Denne leg er en del af projektet Frittersport og er også god til Legepatruljen.

Søgning