Forside/Aktivitetsdatabase/Roterende hinkebane

Aktivitet

Roterende hinkebane

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Kropsbasis

Primær formål og fokus

Koordination

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Lav eller tegn tre hinkebaner i det rum, hvor aktiviteten foregår. De tre hinkebaner afspejler tre forskellige niveauer.

  • Hinkebane 1: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra ét lille felt til et andet lille felt, så roteres der 90 grader (udfordr dig selv med hvilken vej, du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort felt, roteres der 180 grader, og der landes med et ben i hvert felt.
  • Hinkebane 2: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra ét lille felt til et andet lille felt, så roteres der 180 grader (udfordr dig selv med hvilken vej du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort felt roteres der 360 grader, og der landes med et ben i hvert felt.
  • Hinkebane 3: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra ét lille felt til et andet lille felt, så roteres der 360 grader (udfordr dig selv med hvilken vej, du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort roteres der 540 grader, og der landes med et ben i hvert felt.

Hvis ikke det er muligt at lave en hinkebane, kan børnene selv eksperimentere med at lave kombinationer med hop og rotation.

Søgning