Forside/Aktivitetsdatabase/Slå et slag, matematik

Aktivitet

Slå et slag, matematik

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Matematik

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse Repetition og evaluering

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Klassen deles ind i grupper af 2-4 personer. Hver gruppe udstyres med en terning. På gulvet fordeles 60 talkort med bagsiden opad, så man ikke kan se tallene. Der kastes med terningen, som lander på fx 5. Nu gælder det om at finde kortet med tallet 5. Det sker ved, at alle i gruppen går rundt og vender kortene. Husk at vende dem tilbage igen, så de andre hold ikke kan se tallene.

Når man har fundet tallet 5, samles gruppen igen – evt. ved brug af en fælles kaldelyd, som er aftalt i gruppen. Ved tallet 5 ligger der også en opgave, som skal løses, inden man igen kaster med terningen. Opgave og facit skrives på et stykke papir, som man har med sig rundt.

Ved nogle af numrene ligger der bevægelseskort, hvilket betyder, at man skal udføre en bestemt bevægelse. Når gruppen har løst opgaven eller lavet bevægelsen, kaster gruppen igen med terningen, som nu lander på fx 3. Nu lægges tallet 3 til 5, og det gælder om at finde kort nr. 8. Sådan bliver man ved, indtil den første gruppe er nået op på 60 eller derover.

Efterfølgende kan regnestykker og facit tjekkes i fællesskab.

 

Materialer

Terninger. 60 kort med tallene 1-60.30 opgavekort. 30 bevægekort

Søgning