Tilberedningsmetoder – hvad betyder?
Tilberedningsmetoder – hvad betyder?
Formålet er, at eleverne får viden om fagbegreber inden for tilberedningsmetoder og selv kan sætte ord på, hvad de forskellige metoder betyder.
I quiz og byt får eleverne hver et kort. De går rundt imellem hinanden i et lokale eller udenfor. Når en elev møder en anden, læser de kortet op på skift og svarer på spørgsmålet. Når begge elever har læst og svaret, bytter de kort og går videre.
Materialer
- “Quiz-og-byt-kort” med tilberedningsmetoder.
Variation
- Lad eleverne anvende kortene som analyseredskab til at undersøge, hvilke madlavningsmetoder, der anvendes i en bestemt ret.
- Kortene kan også bruges til at undersøge, hvad der sker med madens udseende, smag og tekstur, når en given metode anvendes.
- Kortene kan også bruges i kreativ madlavning, hvor eleverne trækker en eller flere madlavningsmetoder, de skal bruge til at tilberede en valgfri ret ud fra de råvarer, læreren har indkøbt.