Body scan

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne ligger eller sidder behageligt med hovedet hvilende på bordet. Afslappende musik spilles i baggrunden. Øjnene lukkes, og man begynder at lægge mærke til egen vejrtrækning. Læreren, eller en af eleverne, begynder at guide de andre gennem kroppen ved at sætte fokus på hver enkelt kropsdel. Man kan starte således: ”Bring opmærksomheden til dit åndedræt og læg mærke til, hvordan du trækker vejret dybt ind gennem næsen, ned i maven og ud gennem munden igen. Ret opmærksomheden på dine fødder og mærk, hvordan de føles tunge mod underlaget…”. Der fortsættes, til hele kroppen har fået opmærksomhed, og der gøres opmærksom på, at det er ok, hvis tankerne ryger hen på andre ting. Et fif kan være at forestille sig, at man placerer tanken i en let hvid sky, som man puffer væk. Fokus er hele tiden på afspænding og åndedræt. Der sluttes af med at mærke kroppen som helhed, og der kan spørges ind til, hvordan det føles.

 

Download hele øvelsen som pdf her.