Skolernes Motionsdag

Skolernes Motionsdag 2020

Hvert år holder 96 % af landets skoler Skolernes Motionsdag. En dag fuld af bevægelse, glæde og fællesskab, som unge som ældre i Danmark har minder om fra deres skoletid.

 

Verdensmål i bevægelse

Dansk Skoleidræt udgiver hvert år materiale til dagen under forskellige temaer. I år er temaet Verdensmål i bevægelse, der  har til hensigt at gøre de abstrakte verdensmål konkrete og nærværende for elever på alle klassetrin. Materialet kan bruges hele skoleåret, men egner sig særdeles godt til en temauge - fx. op til uge uge 41, hvor mange skoler i forvejen har bevægelse og sundhed på skemaet som optakt til en festlig Skolernes Motionsdag. Hele materialet vil være klar til lancering ultimo august.

 

Den officielle opvarmningsdans

Dansk Skoleidræt udvikler hvert år en officiel opvarmningsdans til dagen, som altid er et stort hit på skolerne. Mere end 60.000 afspilninger af videoerne blev det til i 2019. Mange sætter tid af i idrætstimerne til at øve dansen, og så er det flere steder en fast tradition at hele skolen samles om morgenen på Skolernes Motionsdag og danser sig til smil og varme i kinderne. 

Årets opvarmningsdans offentliggøres meget snart - og I kan godt glæde jer.

Dansen er i år støttet af del af #BeActive og European Week of Sport (#EWOS), der er en international uge med fokus på idræt, sport og motion. I 2020 løber European Week of Sport fra 23.-30. september.