Skolernes Motionsdag

Skolernes Motionsdag 2020

Hvert år holder 96 % af landets skoler Skolernes Motionsdag. En dag fuld af bevægelse, glæde og fællesskab, som stort set alle har minder om fra deres skoletid.

I 2020-udgaven er situationen lidt anderledes pga. Covid-19. Motionsdagene gennemføres stadig i stort omfang, men typisk klassevis. Læs meget mere om det i nyheden "Undersøgelse: Skolerne fastholder motionsdag trods Covid-19".

Covid-19: Gode råd til afvikling af Skolernes Motionsdag 2020

Verdensmål i bevægelse

Dansk Skoleidræt udgiver hvert år inspirationsmateriale til dagen under forskellige temaer. I år er temaet Verdensmål i bevægelse, der  har til hensigt at gøre de abstrakte verdensmål konkrete og nærværende for elever på alle klassetrin. Materialet består af en lække læringsmoduler, der kan bruges hele skoleåret, men som egner sig særdeles godt til en temauge - fx. i uge uge 41, hvor mange skoler i forvejen har bevægelse og sundhed på skemaet som optakt til en festlig Skolernes Motionsdag. 

Der er i den forbindelse også udviklet et aktivitetsløb med titlen ”Mission Verdensmål" til afvikling på selve Skolernes Motionsdag.

 

Den officielle opvarmningsdans

Dansk Skoleidræt udvikler hvert år en officiel opvarmningsdans til dagen, som altid er et stort hit på skolerne. Mere end 60.000 afspilninger af videoerne blev det til i 2019. Mange sætter tid af i idrætstimerne til at øve dansen, og så er det flere steder en fast tradition at hele skolen samles om morgenen på Skolernes Motionsdag og danser sig til smil og varme i kinderne. 

Årets officielle opvarmningsdans finder du lige her.

Dansk Skoleidræt præsenterer opvarmningsdansen til Skolernes Motionsdag 2020 i samarbejde med European Week of Sport#EWOSDK #BeActive