Skolernes Motionsdag

Skolernes Motionsdag

Hvert år holder 96 % af landets skoler Skolernes Motionsdag. En dag fuld af bevægelse, glæde og fællesskab, som stort set alle har minder om fra deres skoletid.

I 2020-udgaven var situationen lidt anderledes pga. Covid-19. Motionsdagene gennemførtes stadig i stort omfang, men typisk klassevis. Læs meget mere om det i nyheden "Undersøgelse: Skolerne fastholder motionsdag trods Covid-19".

Verdensmål i bevægelse

Dansk Skoleidræt udgiver hvert år inspirationsmateriale til Skolernes Motionsdag under forskellige temaer. I 2020 var temaet Verdensmål i bevægelse. Materialet har til hensigt at gøre de abstrakte verdensmål konkrete og nærværende for elever på alle klassetrin. Materialet består af en lække læringsmoduler, der kan bruges hele skoleåret, men som egner sig særdeles godt til en temauge - fx. i uge uge 41, hvor mange skoler i forvejen har bevægelse og sundhed på skemaet som optakt til en festlig Skolernes Motionsdag. 

Der blev i den forbindelse også udviklet et aktivitetsløb med titlen ”Mission Verdensmål" til afvikling på selve Skolernes Motionsdag.

 

Den officielle opvarmningsdans

Dansk Skoleidræt udvikler hvert år en officiel opvarmningsdans til dagen, som altid er et stort hit på skolerne. Mange sætter tid af i idrætstimerne til at øve dansen, og så er det flere steder en fast tradition at hele skolen samles om morgenen på Skolernes Motionsdag og danser sig til smil og varme i kinderne. 

Årets officielle opvarmningsdans 2020 finder du lige her.

Dansk Skoleidræt præsenterede opvarmningsdansen til Skolernes Motionsdag 2020 i samarbejde med European Week of Sport#EWOSDK #BeActive