Forside/Nyheder/Sæt kryds i kalenderen: Nyt forløb til idrætsfaget på vej

Idrætsfaget

11. juni 2024

Sæt kryds i kalenderen: Nyt forløb til idrætsfaget på vej

Når du planlægger din idrætsundervisning for det kommende skoleår, så reserver fem uger frem mod Skolernes Motionsdag til et nyt, spændende forløb, der går på tværs af indholdsområder og har ”Idrættens mange muligheder” som tema.

Snart lukker vi døren til dette skoleår med den ene hånd, og åbner for det næste med den anden. Planlægning af skoleåret 2024/25 står for døren, men hvis du er idrætslærer, så spring de fem uger op til Skolernes Motionsdag over. Her kan du blot skrive ”reserveret nyt forløb” i kalenderen.


I starten af august udgiver Dansk Skoleidræt nemlig forløb til både indskoling, mellemtrin og udskoling. Alle forløbene går på tværs af alle syv indholdsområder og alle har ”Idrættens mange muligheder” som tema.

Skolernes Motionsdag

I forbindelse med Skolernes Motionsdag udgives en række materialer, der alle har til formål at inspirere til en dag, der er sjov og aktiv for alle. Du kan glæde dig til følgende:

  • Fem ugers forløb til idrætsfaget
  • Inspirationsmateriale til ugen op til motionsdagen
  • Program til selve Skolernes Motionsdag
  • En energisk og fed opvarmningsdans

Temaet for Skolernes Motionsdag er i år stor-lille-relationer.

Idræt er mange ting

En af målene med de nye forløb er, at eleverne får oplevelser med forskelligartede former for idræt på relativt kort tid, og at de samtidig får sat gang i noget tankevirksomhed. Hvad synes de er sjovt? Hvorfor dyrker de motion? Hvordan kan de bruge det udenfor skolen, de lige har lavet i timen?


Forløbene er tænkt som en idrætsfag-optakt til Skolernes Motionsdag. Dagen, som også er sjovest for alle, hvis den byder på forskellige måder at være aktive på. Inspirationsmaterialet til selve motionsdagen vil derfor også indeholde elementer fra de nye idrætsfagsforløb – forløbene er derfor en oplagt måde at tælle ned til motionsdagen på. 


Forløbene løber over fem moduler af 75 minutters varighed.

Kræver minimal forberedelse

De nye forløb er udviklet, så de er lette at gå i gang med. De er overskueligt sat op med tidsintervaller, afsnit og en specifik beskrivelse for, hvad der skal findes frem forud for timen.


Modulerne kan afvikles i samme rækkefølge, som der er lagt op til i forløbet, men de kan også let anvendes som et udgangspunkt, hvor du som underviser kan tilpasse ved at pille aktiviteter ud og lægge dine egne favoritter ind i stedet.


– Jeg var udførende idrætslærer indtil sidste skoleår, så jeg kan godt huske, at det med fleksibilitet og forberedelsestid er en vigtig faktor. Derfor har vi gjort forløbene så lige til som muligt. Til gengæld er de overskuelige og gennemarbejdede, så vi ved, at det hele fungerer, som det skal, siger Klaus Sig Larsen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt.


Materialet forventes at være klar lige på den anden side af sommerferien.

Vil du være sikker på at få besked, når det nye materiale er tilgængeligt? Så skriv dig op til vores nyhedsbrev “Nyt fra Skoleidrætten” lige her.

Søgning