Forside/Aktivitetsdatabase/1-2-3- nu! Mønsterbold

Aktivitet

1-2-3- nu! Mønsterbold

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Brain breaks

Primær formål og fokus

Koncentration og opmærksomhed Motorik Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

1 – 10 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Klassen inddeles i mindre grupper af 5-8 elever. Grupperne danner herefter en rundkreds. Hver gruppe får en bold, en ærtepose eller 2-3 par sokker, der laves til en bylt. Bolden, ærteposen eller bylten skal rundt på tværs af rundkredsen i vilkårlig rækkefølge – helt tilfældig orden.

 

Én person starter med at kaste bolden til en anden i cirklen. Personen skal huske, hvem bolden blev kastet til! Personen, der modtager bolden, kaster den videre til en ny person, som ikke har fået bolden endnu og så fremdeles. Alle skal modtage bolden én gang. Den sidste person, der modtager bolden, kaster den til den første person, der startede med bolden, hvorefter bolden bliver kastet i samme mønster som i første omgang. Herefter kan tempo øges gradvist for at udfordre kaster og griber. Sæt evt. en ekstra bold i omløb.

 

Når hver gruppe er klar efter et par minutter, gælder det om på et startsignal – 1-2-3-nu! – fra underviseren, at få sendt bolden, ærteposen eller bylten så hurtigt som muligt rundt i gruppen. Her er det oplagt at lave en lille gruppe- eller klassedyst for at se, hvem der først får kastet sit mønster. 

 

Materialer

Ærtepose eller andet man kan kaste med.

Søgning