Aktivitet

Faneleg

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Boldbasis og boldspil

Øvrig Skoletid

SFO

Primær formål og fokus

Trivsel

Klassetrin

2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Faneleg

Opdel klassen i to hold (ca. 10-20 på hvert hold). De to hold skal kæmpe mod hinanden. Det ene hold får overtrækstrøjer på.

Terrænet inddeles i to halvdele med en tydeligt markeret grænse imellem, og de to hold tildeles hver sin halvdel af terrænet. På hvert af de to landområder antydes vha. kegler to faneborge og et fængsel på hver 3×3 m (eventuelt større eller mindre, afhængigt af legens udvikling). I hver faneborg anbringes en fane, som fx kan være en overtrækstrøje eller et håndklæde.

Herefter erklæres der krig, hvor det gælder om at stjæle hinandens faner. Når man angriber ind i modstanderens landområde, kan man risikere at blive fanget og sat i fængsel. Bliver angriberen blot rørt af en forsvarer, skal han følge frivilligt med i fængsel. Forsvareren må ikke opholde sig i faneborgen eller i fængslet, da de ellers kan sidde og ’ruge’ på fanen eller fangerne. Hvis det lykkes en angriber at erobre en fane, skal den
bringes over midterlinjen til eget territorium.

Det er muligt at befri medlemmer på ens eget hold ved at klappe dem i hånden i fængslet. Det er selvfølgelig farefuldt, da man risikerer selv at havne i fængslet. Begge faner er erobret, når de er blevet løbet over midterlinjen, hvorefter legen er færdig.

Materialer

  • Kegler.
  • Overtrækstrøjer.

Søgning