Forside/Aktivitetsdatabase/Aktiv Tour de Chambre

Aktivitet

Aktiv Tour de Chambre

Aktivitetsinformation

Øvrig Skoletid

SFO Temauge/temadag

Primær formål og fokus

Trivsel

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Forberedelse
De klasser, der deltager i aktiviteten, skal have en eller flere lege, som de enten selv har udviklet, eller som de har valgt fx på Aktivitetsdatabasen.

Legen/aktiviteten skal være forberedt, så alle i klassen gruppevis kan sætte andre igang med at lege den – enten i klasselokalet eller på et selvvalgt playspot. Fordel evt. playspots mellem jer, hvis I er rigtig mange klasser med i Aktiv Tour de Chambre.

 

Beskrivelse
Eleverne bevæger sig gruppevis rundt mellem de forskellige playspots/klasselokaler på skolen. Eleverne skiftes til at agere værtselever ved deres egen aktivitet. Når nye elever ankommer til en klasse/playspot, står en gruppe elever klar til at give en introduktion til aktiviteten.

 

Når man har gennemført Aktiv Tour de Chambre, samles klassen og feedback/erfaringer vurderes og skrives ind i aktivitetsbeskrivelsen. Beskrivelser samles til et samlet dokument for hele skolen.

 

Sammenhæng
Fællesskabet, fantasien og forståelsen vil boble, mens Aktiv Tour de Chambre løber af stablen. Mange vil prøve nye lege eller genopdage gamle, de måske engang har prøvet.

Lav en fælles evaluering på tværs af alle klasser, som samles på en tavle/dør, når aktiviteten er slut. Alle elever skal, når de er tilbage i egen klasse skrive stikord, fx på post its, der umiddelbart beskriver, hvad de oplevede ude på de forskellige playspots. De må skrive 3 ord hver og sætte dem op på en tavle i klassen. I plenum vælges tre ord, som klassen synes, er de mest dækkende. Saml ordene for alle klasser, og lav en collage eller plakat med ordene.

Søgning