Aktivitet

Bolde og leg

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Brain breaks

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd SFO

Primær formål og fokus

Koordination Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min. 20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Materialer: Bløde bolde og volleybolde.

Beskrivelse
Børnene er sammen i par og står med ryggen til hinanden. Hvert par har en bold, som afleveres til hinanden ved at føre bolden med hænderne. Bolden afleveres til hinanden igennem benene og over hovedet. Senere afleveres bolden til hinanden, ved at man roterer overkroppen til siden og aflevere bolden til sin makker. Børnene laver lidt afstand til hinanden og triller bolden imellem sig. Børnene skal både prøve at trille bolden, mens de selv ligger ned, mens de henholdsvis sidder på numsen og mens de står op.

Hvert barn har en bold, som de kaster og griber på forskellige måder. Først kastes og gribes med begge hænder. Start med små og lave kast, som efterhånden bliver større og højere. Børnene skal også forsøge at kaste med hhv. højre og venstre hånd, mens der gribes med enten én hånd eller begge hænder. Senere kastes bolden mod en væg og gribes igen. Først med begge hænder og bagefter med én hånd ad gangen. Prøv også at kaste bolden på væggen, lad den ramme jorden en gang, inden den gribes igen.

Børnene er sammen i par og kaster bolden til hinanden på forskellige måder. Start siddende. Stå to meter fra hinanden og prøv at kaste og gribe 10 gange i streg. Når det er lykkes med 10 gange, går børnene længere væk fra hinanden. Efter noget tid, går børnene tættere på hinanden, så der igen er to meters afstand. Nu skal bolden studses i jorden over til makkeren. Når det lykkes at studse og gribe 10 gange i streg, øges afstanden mellem eleverne. Prøv det også hvor I står op

 

Denne leg er en del af projektet Frittersport

Søgning