Forside/Aktivitetsdatabase/Forhindringsbaner – formel 1

Aktivitet

Forhindringsbaner – formel 1

Aktivitetsinformation

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd Frikvarter SFO

Primær formål og fokus

Puls Sundhed Trivsel

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Der opsættes en bane til racerbiler som en rigtig formel 1 bane med mange sving og forløb samt flere kørebaner, så der er plads til mange elever. Alle løber rundt på banen på samme tid, og kan besøge banens to features:

  1. Pitstop: Der laves et pitstop, hvor eleverne kan løbe ind og få skiftet hjul. Det sker ved, at en elev lægger sig ned og er stiv som et bræt. Fire andre elever er “mekanikere” og skal løfte eleven op fire gange, så der kommer fire nye hjul på “bilen”. Der er ikke faste mekanikere, men når man ser en bil i pitstoppen, løber man ind som mekaniker og hjælper med hjulskiftet.
  2. Tankstation: Der laves en tankstation, hvor der skal være ting til rådighed, fx små ringe eller ærteposer, som symboliserer selve tankpistolen. Når man “kører” ind på tankstationen, lægger man sig på alle fire og løfter modsatte arm og ben ud i strakt position på skift. Der kan komme en tankpasser og lægge en ting på ryggen af den, der laver øvelser. Bevægelsen gentages fem gange, uden at tingen falder ned.

Inden løbet sættes i gang, skal alle tage en køredragt på; Der ligger en hulahopring på jorden, hvori man står med den ene fod. Hulahopringen trækkes nu fra jorden ved den ene fod, op over den ene arm, over hovedet, over den anden arm og ned forbi foden, så den ligger på jorden igen. Man tager også hjelm på og sætter sig ind i bilen. Det sker ved at have en kegle eller ærtepose på hovedet og sætte sig ned og rejse sig op igen, mens man balancerer keglen/ærteposen på hovedet.

 

Materialer

Hulahopringe, ærteposer, kegler. Evt. kridt til at tegne banen

Sted

Skolegården, udeområde, hallen

Indikator for højt aktivitetsniveau

Alle elever løber mange runder på banen, og alle får brug for at holde pitstop

Søgning