Aktivitet

Fotosafari

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Historie

Primær formål og fokus

Diskussion og vurdering Forståelse og anvendelse Repetition og evaluering

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Underviseren udvælger en række billeder af forskellige historiske begivenheder eller historiske steder i forskellige lande. Det kunne også være billeder fra Folkeskolens historiekanon. Billeder er nemme at finde via internettet. En søgning på www.google.dk under “billeder” på flg. tekst “5. maj 1945” vil eks. vise et billede af Feltmarskal Bernard Law Montgomery, der kører gennem København i forbindelse med befrielsen. Billederne printes, klippes ud og lamineres. Det samme gøres med de tilhørende kort med sted (land/verdensdel) og dato/årstal. Keglerne spredes ud på en boldbane eller i skolegården, og de laminerede billeder placeres under keglerne sammen med et sted/dato kort, der ikke hører sammen med billedet.

Del eleverne op i par, og lad parrene begynde ved forskellige poster. De skal ved keglen kigge på billedet og gætte begivenheden. Derefter skal de løbe videre og kigge under keglerne, indtil de finder det kort med sted og dato, hvor begivenheden fandt sted, og så ligger der et nyt billede, grupperne skal gætte og finde et sted/dato kort til.

Når løbet er færdigt, og alle har været ved samtlige kegler, samles der op på klassen. I kan fx tale om, hvilke begivenheder eller steder, eleverne var ved, eller hvilken historie der ligger bag billedet samt opstille en tidslinje.

 

Materialer

Laminerede kort med hhv. billeder og sted/dato, der hører sammen med begivenhederne på billederne. Udfyld evt. skabelonen til dit eget emne

Kegler

 

Søgning