Forside/Aktivitetsdatabase/Hoppe (i små grupper)

Aktivitet

Hoppe (i små grupper)

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Dans og udtryk Kropsbasis

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd SFO

Primær formål og fokus

Koordination Motorik Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne øver i denne aktivitet deres motorik i makkerpar. Der arbejdes med fire niveauer inden for den motoriske grundbevægelse hop.

 

Niveau 1: 5 personer

Tag hinanden i hænderne og hop med samlede ben sidelæns rundt i cirklen. Skift retning.

Hop baglæns og gør så cirklen stor som muligt uden at give slip på hinandens hænder. Hop ind mod midten igen, så cirklen bliver så lille som muligt. Gør det mange gange.

 

Niveau 2: 3 personer

Gruppen stiller sig i en trekant. A starter med at vise en måde at hoppe på. Derefter B og til sidst C. Nu skal de sætte de tre hop sammen, A-B-C. Rækkefølgen gentages nogle gange.

Prøv også at lave hoppene den modsatte vej rundt i cirklen C-B-A.

 

Niveau 3: 3 personer

A og B ligger på maven med ca. 1 meter imellem hinanden. C hopper først over A og så over B. C lægger sig ved siden af B. A hopper først over B og så over C Osv. Lav øvelsen fra den ene ende af lokalet til den anden.

 

Niveau 4: 10 personer

Alle hinker rundt mellem hinanden inde i et forholdsvist lille afgrænset område. Det gælder om ikke at røre hinanden. Prøv igen, hvor det gælder om med hånden at røre så mange af de andre som muligt på ryggen eller skulderen.

Læg mærke til om børnene begynder at skubbe til hinanden – det er ikke meningen i første omgang, men legen kan udvikles, så det mere bliver en kamp mod hinanden, hvor man skal skubbe hinanden ud af balance

Denne leg er en del af projektet Frittersport

Søgning