Forside/Aktivitetsdatabase/Læg flest skildpaddeæg

Aktivitet

Læg flest skildpaddeæg

Aktivitetsinformation

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd Frikvarter SFO

Primær formål og fokus

Trivsel

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Materialer: 40-50 ærteposer, kegler el.lign., gerne overtræksveste til halvdelen af eleverne

Beskrivelse
Aktiviteter foregår i et område på størrelse med en gymnastiksal (ca. 10 x 20 meter). I hver ende laves et lille område, der er landjord, mens resten af området er vand.

Klassen deles i to hold, og alle elever er havskildpadder. Det er en god ide at give det ene hold “skildpadde-veste” på, så man kan se forskel på de to hold. Hvert hold får tildelt et stykke landjord, der er deres. På hvert af de to stykker landjord fordeles 15-25 ærteposer. Ærteposerne er skildpaddeæg.

 

Når havskildpadder skal lægge deres mange æg, kravler op på land og graver dem ned i sandet. Nu gælder det om for alle havskildpadder at “svømme” (løbe) gennem havet til modsatte landjord og erobre et æg. For at kunne lægge dette æg skal det bringes gennem havet og tilbage til egen landjord. Bliver en havskildpadde med æg fanget af en havskildpadde uden æg fra modsatte hold, afleveres ægget. Kun havskildpadder uden æg kan fange og erobre æg fra modstanderen.

Det gælder om på 7 minutter at lægge flest æg på sin landjord. Efter 7 minutter kan der tælles æg, og et havskildpaddehold har vundet.

Denne leg er god til Legepatruljen

Søgning