Forside/Aktivitetsdatabase/Mindre plastik – mere skildpaddeliv

Aktivitet

Mindre plastik – mere skildpaddeliv

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Kropsbasis

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd SFO Temauge/temadag

Primær formål og fokus

Motorik Puls og styrke Trivsel

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5.

Tid

10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Aktiviteten foregår i et område på størrelse med en gymnastiksal (ca. 10 x 20 meter). Området deles i to lige store dele. Eleverne deles i to lige store hold, der holder til i hver sin ende med landjord. Den modsatte ende er for holdet vand. Dvs. at hold 1’s landjord er vand for hold 2, og omvendt.

 

Hvert land (hold) ønsker at fjerne alt plastik fra havet og redde havskildpadderne. Hvert hold starter i deres eget land (hver deres ende). Den modsatte ende er det hav, de skal rense for plastik. I hvert hav fordeles ligeligt en masse plastik (ærteposer).

 

Nu gælder det om for hvert hold at skynde sig at samle plastik op af deres hav og løbe tilbage og lægge det i deres land. Dette gøres ved at samle ét stykke plastik op ad gangen og løbe ned og lægge det i eget land. Det hold, der har fjernet mest plastik fra deres hav, vinder. Der spilles flere runder.

 

I sidste runde er reglerne lidt anderledes, idét begge lande skal arbejde sammen om at fjerne plastikken, som kommer til genanvendelse (ærteposerne samles et sted, fx i en pose eller kasse).

 

Afslut med en snak om, hvad der sker, når landene arbejder sammen?

Søgning