Forside/Aktivitetsdatabase/Mini-Cricket (Slagboldspilslektion)

Aktivitet

Mini-Cricket (Slagboldspilslektion)

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Boldbasis og boldspil

Øvrig Skoletid

SFO

Primær formål og fokus

Koncentration og opmærksomhed Koordination

Klassetrin

4. – 5. 6. – 7.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Materialer: Tennisbolde, skumtennisbolde og bløde windballs (cricketbolde), cricketbat, cricketgærde, kegler. Evt. kan en kasse eller stol bruges som gærde. En fastelavnskølle eller træbræt som bat og sten som kegler.

 

SMÅØVELSER

Kan evt. laves som 3 forskellige, men samtidige, workshops med elevrotation. Hver elev har ét bat og én bold.

  • Hold bolden hoppende på battet.

  • Kast og grib bolden på forskellige måder. Op i luften – ind på en mur.

  • Kast med et underarmskast bolde i en lille bue mod et ”gærde”, der er placeret ca. 10-12 meter væk. Gærdet kan være en kegle, stol, el.lign. Eller være et rigtigt gærde med 3, 2 eller én pind.

 

MEDSPIL

  1. Slagøvelse: En gærdespiller står klar med sit bat. En makker dropper bolden lodret ned ca. én meter foran gærdespillerens fødder. Lad bolden hoppe 1 eller 2 gange. Gærdespilleren tager et skridt frem og slår til bolden. Gerne langs gulvet/græsset.

  2. Slagøvelse: En gærdespiller står klar med sit bat. Fra en afstand på ca. 12 meter kaster makkeren bolden med en lille bue i retning af gærdet. Gærdespilleren forsøger at slå bolden langs gulvet/græsset skråt ind på en *bonusbænk placeret til højre eller venstre side ca. 12-15 meter væk.

*Bonusbænken ligger på udeholdets markområde, og hvis den rammes, giver det 3 ekstrapoint. Den er placeret med det formål at animere gærdespilleren til at slå efter at opnå flere point. Dvs. bevidst at slå bolden i bestemte retninger.

 

SMÅSPIL

  1. Gribeøvelse
    Der benyttes én skumtennisbold og ét bat.

    En gruppe elever står i en halvcirkel rundt om én elev, som er klar med sit bat. Eleverne i halvcirklen placerer sig, så de med strakte arme kan nå hinandens fingerspidser. Eleverne i halvcirklen kaster bolden mod eleven med battet, der hver gang slår bolden retur med sit bat i retning af eleverne i halvcirklen, som skal gribe bolden.

    Bolden må ikke kunne spilles igennem cirklen. Slagenes kraft, placering og afstanden til eleverne i halvcirklen kan med lidt snilde varieres. Spil evt. en lille duel først til 15. Et greb tæller 1 point til eleverne i halvcirklen, og en tabt bold tæller 2 point til eleven med battet i midten

  2. Én mod resten af verden
    En kampform, hvor det ikke er 2 hold, som spiller imod hinanden. Men hver enkelt elev skal som solo gærdespil- ler forsøge at lave så mange point som muligt mod alle de andre. Deraf navnet ”Én mod resten af verden”.

    Der spilles med de samme regler som i ”some-stop cricket” (kan læses på: www.erik-Juul.dk). 

    Hver enkelt gærdespillers score noteres til sammenligning til sidst.

    Eleverne i ”marken” fordeler sig i følgende positioner: Kaster, keeper (bag gærdet) og markspillere fordelt på området. Elevernes rolle i marken er hurtigt at fange bolden, sende bolden til kasteren.

    Kasteren skal kaste bolden med en venlig bue, men gerne giftig retning efter gærdet.

    Når gærdespilleren, med sit bat, rammer bolden, SKAL der løbes point. Man MÅ løbe, hvis man ikke rammer bolden.

    Gærdespilleren løber point rundt om 3 kegler, der står forskudt med 3, 6 og 9 meters afstand til gærdet.

    De første 3 point opnås ved at løbe 3 gange omkring den første kegle, pointene 4 til 6 løbes omkring keglen 6 meter væk, og pointene 7 til 9 point omkring den sidste kegle 9 meter væk.

    Hvis gærdespilleren rammer bonusbænken, tælles 3 point, og gærdespilleren behøver ikke at løbe. Vedtag en max. score på 9 point pr. elev. Det giver kampen et bedre flow.

    Gærdespilleren kan dø (gærdefald) på følgende måder: Grebet ud, kastet ud, og hvis battet, under slaget, rammer gærdet. Laver man ingen point, gives en ekstra chance.

    Ved hver gærdefald skifter alle eleverne i marken position (roterer som i volleyball én plads), og gærdespilleren bliver en del af markholdet, og en ny gærdespiller skal til gærdet.

 

Denne aktivitet er en del af materialet Medspil. Bestil det samlede materiale her

Søgning