Forside/Aktivitetsdatabase/Regnestratego

Aktivitet

Regnestratego

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Matematik

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse Puls

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne inddeles i to hold. På hvert hold udnævnes en holdkaptajn. Holdkaptajnens opgave er at holde samt uddele kort til holdet.

 

Eleverne løber rundt inden for et aftalt område (gerne med gode gemmesteder). Når eleverne møder en elev fra det modsatte hold, skal han/hun “tikkes”, før han/hun må se den andens kort. Den, der har det bedste/højeste facit på kortet, må tage modstanderens kort med retur til holdlederen.

 

På kortene kan der f.eks. stå: 5 x 3,5 og 9 x 2,75. Regnestykkerne løses sammen, og den med det højeste resultat får begge kort. Hvis begge har et kort med det samme resultat, byttes kortene. Møder eleverne en fra det andet hold på vej retur med et kort, kan denne ikke “tikkes”.

 

Det kan være en fordel at huske det taktiske element ved fx at melde tilbage til holdlederen, hvem der har hvilke kort på det modsatte hold. Der må ikke byttes kort, dvs. først hvis man mister sit kort, må man få et nyt fra holdlederen. Det gælder om at samle alle modstanderens kort inkl. fanen, som sættes ind til sidst. Bomberne kan slå alle facit, men skal ”tikkes” af andre og må ikke selv ”tikke”.

 

Materialer

Kort med regneopgaver ca. 2 x 40 kort i hver sin farve + 2 x 1 fane + 2 x 3 bomber

Søgning