Forside/Aktivitetsdatabase/Rundtur i Tivoli

Aktivitet

Rundtur i Tivoli

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Brain breaks

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd Frikvarter SFO

Primær formål og fokus

Koncentration og opmærksomhed Tillid og samarbejde Trivsel

Tid

1 – 10 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Alle stiller sig i en rundkreds. Der skal stå en person i midten, som skal dreje rundt og pege på en tilfældig i rundkredsen og tælle højt til ti. Den person, der bliver peget på – og dennes to sidemænd – skal gøre noget bestemt med kroppen, inden personen i midten har talt til ti. Der er fem steder i Tivoli, som vi skal rundt til.

1. Blomsterbedet à personen, der peges på, stiller sig med armene krydsede over hovedet og fingrene spredt godt ud, som en blomst. De to sidemænd stiller sig også med krydsede arme og spredte fingre, tæt ved siden af personen, der er blevet peget på. De tre danner til sammen et flot blomsterbed.

2. Lygtepæl à personen, der peges på, stiller sig som en lygtepæl med armene samlede oppe over hovedet og let foroverbøjet. De to sidemænd stiller sig på hver side af lygtepælen, som to hunde, der tisser op ad lygtepælen.

3. Enlig mor à personen, der peges på, stiller sig med hænderne ude til side, klar til at holde sine to små børn i hånden. De to sidemænd, sætter sig i hug og tager deres mor i hånden og putter den anden tommelfinger i munden, som en sut.

4. Hotdog à personen, der peges på, stiller sig som en pølse med armene strakte oppe over hovedet. De to sidemænd skal være brødet i hotdoggen, så de klapper hinanden i hænderne rundt om pølsen og siger hotdog.

5. Robåd à personen, der peges på, sætter sig på gulvet med strakte ben og armene har fat i årene, klar til at ro. De to sidemænd lægger sig helt udstrakt ved siden af personen, der peges på, og danner dermed selve robåden.

Denne leg er god til Legepatruljen

Søgning