Forside/Aktivitetsdatabase/Sæt gang i historien

Aktivitet

Sæt gang i historien

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Dansk

Primær formål og fokus

Diskussion og vurdering Forståelse og anvendelse

Klassetrin

4. – 5. 6. – 7.

Tid

20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne inddeles i par eller små grupper. Bevægelsesterningen placeres på midten af aktivitetsområdet, og keglerne sættes med god afstand til terningen. Et mærkat på hver kegle angiver det fortællingselement, som det er muligt at finde eksempler på under keglen, fx hovedpersoner/bipersoner/sted/tidspunkt/konflikt/ klimaks/genre.

 

Under hver kegle ligger et antal roulettekort svarende til antal par/grupper. På roulettekortene står rammerne for den historie, eleverne skal konstruere.

 

På skift kaster parrene/grupperne med bevægelsesterningen. Udfaldet afgør, hvordan eleverne bevæger sig ud til en kegle og tilbage igen. Ude ved keglen trækker eleverne et vilkårligt roulettekort, som de bringer med sig tilbage.

 

Eleverne skal omkring alle kegler. Der kastes med terningen hver gang, de kommer tilbage til midten. Når et roulettekort fra hver kegle er hentet, begynder eleverne at konstruere en historie ud fra dét, der står på kortene. Alle roulettekort skal anvendes i historien.

 

Materialer

Bevægelsesterning eller bevægelseskort. 5-10 kegler. Færdige roulettekort eller tomme roulettekort til selv at udfylde. Bolde. Papir. Blyant. 

 

Søgning