Forside/Aktivitetsdatabase/Skaf dig et stykke

Aktivitet

Skaf dig et stykke

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Matematik

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse Puls Repetition og evaluering

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Klassen deles i to hold, som får tildelt hver sin banehalvdel. Ved baglinjen placeres et antal regnestykker. Hvert hold har sin egen farve regnestykker. Det gælder nu om at få hentet regnestykker ved det andet holds baglinje. Man har ”helle” på egen banehalvdel og i området omkring det modsatte holds regnestykker. Kommer man over midterlinjen, kan man blive taget af det andet hold og skal derefter gå tilbage til egen banehalvdel.

Man kan også blive taget på tilbagevejen med et regnestykke i hånden. I dette tilfælde skal man aflevere regnestykket og gå tilbage til sin egen banehalvdel.

Det gælder om, på tid, at få så mange regnestykker som muligt ned til sit eget hold. Efterfølgende regner man opgaverne og lægger samtlige facit sammen. For hvert regnestykke skal holdet vise to forskellige strategier for udregningen. Yderligere strategier giver bonus (+50) i kampen om at vinde. Holdet med det største facit har vundet – husk at tillægge bonus for flere strategier. Det kan betyde, at det ikke nødvendigvis er holdet med flest regnestykker, der vinder, men måske dem med flest regnestrategier.

 

Materialer

Regnestykker. Kegler til markering af banen

Søgning