Forside/Aktivitetsdatabase/Ståtrold (Tema: Tivolitur)

Aktivitet

Ståtrold (Tema: Tivolitur)

Aktivitetsinformation

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd Frikvarter SFO

Primær formål og fokus

Puls og styrke Tillid og samarbejde Trivsel

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Legen fungerer ligesom ståtrold. Fangeren ”tikker” de øvrige ved at ”røre” dem. Når man er fanget, stiller man sig i på en af følgende møder. 

 • Candyfloss 
  Den, der bliver fanget, stiller sig med armene i siden. For at blive fri, skal der komme en anden hen og tage fat i den ene armkrog og drejer candyflossen 3 gange.
 • Rutsjebanen 
  Den, der bliver fanget, stiller siger med begge arme ud til siden. For at blive fri skal der komme to andre, som stiller sig på hver side af den fangede, og med armene ud til siden. De holder den fangede i hænderne. Den ene befrier starter en ”bølge”/rutsjebanetur med armene. Alle tre siger ”weeee”.
 • Balletdanseren 
  Den, der bliver fanget, stiller sig med samlede fødder og armene over hovedet som en balletdanser. For at blive fri skal der komme tre andre og lægge sig på ryggen med benene strakt op ad balletdanseren. Den fangede skal dreje tre gange rundt.
 • Skydeteltet 
  Den, der bliver fanget, stiller sig med hænderne som om de skyder med et gevær. For at blive fri, skal der være en på afstand, som stiller sig med begge hænder op foran sig med håndfladerne fremad. Den fangede skyder efter den ene skydeskive (håndflade), som går ned, hvorefter befrieren går hen til den fangede og giver en highfive med den anden hånd.

Man kan vælge at køre en befrierposition hver runde eller alle på engang, hvor fanger eller elev vælger position. 

Denne leg er god til Legepatruljen.

Søgning