Aktivitet

Træf-bold

Aktivitetsinformation

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd SFO

Primær formål og fokus

Koncentration og opmærksomhed Tillid og samarbejde Trivsel

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Materialer: Bolde, kegler.

Beskrivelse
To hold stiller sig bag hver sin baglinje på en rektangulær spilleplads. Til 2 x 12 børn vil en volleyballbane være passende. En stor træfbold, fx badebold, yogabold eller basketbold, placeres på midten af spilområdet. De to hold står bag hver deres baglinje og har et arsenal af blandede bolde. Alle holdets børn skal stå bag deres baglinje, når de kaster.

Det gælder om at ramme den store træfbold, så den triller mod baglinjen hos modstanderholdet. Idet træfbolden rører linjen eller triller bag linjen, er der scoret ét point. Spil evt. til fem point. Det kan aftales, at hvert hold må have en ”boldhenter”, som på egen banehalvdel må hente bolde til sit eget hold. Dette foregår, mens der spilles. Alternativt holdes der en kort pause i spillet, hvor boldene fordeles til begge hold.

Husk at teste om ”kaste-skytset” rent faktisk kan flytte den træfbold, som benyttes. En aviskugle kan fx ikke skubbe en basketbold ret langt. Spillepladsen og kasteafstanden justeres naturligvis, så det giver både træf, mening og jubel.

Fif: Det kan være givet godt ud – på forhånd – at tale med børnene om, at der naturligvis ikke kastes bevidst efter boldhenteren, eller at boldhenteren ikke bevidst må komme i vejen for den store træfbold.

I stedet for en baglinjemarkering, som bolden skal passere, kan man lægge lange bænke/bjælker, som markerer baglinje. Alle holdets børn skal stå bagved bænken/bjælken og kaste. Rammes bænken/bjælken af træfbolden, er der scoret ét point.

I stedet for to hold, der kaster fra hver sin ende af banen, kan der omgrupperes til fire hold. Et hold på hver sin sidelinje. Der kan spilles alle mod alle, eller to af holdene kan være med hinanden. Træfspil spilles ofte indendørs, men fungerer også udendørs på asfalt, grus eller græs. Prøv!

Denne leg er en del af projektet Frittersport og en del af materialet Medspil.

Søgning