Forside/Aktivitetsdatabase/Tredje gang – lykkens gang

Aktivitet

Tredje gang – lykkens gang

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Dansk

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne er sammen i par. Rundt i området ligger kortene fordelt med opgavesiden nedad. Fordel gerne kortene i flere lokaler, så man ikke kan se alle opgaver. På den side, der vender op, står bogstaverne A – R (18 poster). Det må ikke være synligt hvilke kort, der indeholder opgaver.

Parrene får at vide, hvilken post de skal starte ved. Det er fx A, D, E, J, N ELLER Q, fordi der her ligger en genre-opgave. En opgave kunne fx være: I hvilken genre gives der særlig mulighed for at formulere sine oplevelser, tanker og refleksioner i en personlig og ret fri stil? Gå til H, hvis I mener, det er et eventyr (forkert svar) Gå til N, hvis I mener, det er et essay (rigtigt svar) Gå til O, hvis I mener, det er en novelle (forkert svar).

Hvis man vælger det forkerte svar, vil der fx stå: ”Desværre, det var ikke det rigtige svar. Lav 10 sprællemænd og prøv et nyt svar”. Hvis man vælger det rigtige svar, vil der være en ny opgave.

 

Materialer

18 kort med opgaver. På den ene side står bogstaverne A – R og på den anden side er der hhv. 6 kort med genreopgaver og 12 kort med bevægelsesopgaver. 

 

Søgning