Aktivitet

Ultimate

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Matematik

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Ultimate

Eleverne deles ind i hold på 5-7 personer. Der markeres to ultimate-baner med ende- zoner til scoring. Der spilles med en frisbee på begge baner.

Det ene hold sætter spillet i gang ved at skyde frisbeen så langt, de kan, væk fra egen endezone. Modsatte hold løber frem til der, hvor frisbeen lander, og de må så kaste derfra. Man må ikke løbe med frisbeen, men skal spille den frem til modstandernes endezone ved hjælp af afleveringer. Hvis frisbeen gribes i modestanderens endezone, får man et point samt bytter ende. Spillet sættes i gang med et kast herfra som i starten af spillet.

Kan modstanderen blokere en aflevering ved at ramme frisbeen, så den rammer jorden eller ikke gribes, skal kasteren gå til underviseren og klare et regnestykke, før man er på banen igen. Det samme gælder, hvis der kastes uden for banen (så får alle et kollektivt stykke), eller hvis der laves en aflevering, som er for lang eller kort (så vælger den, der afleverer, en makker fra eget hold, som man regner stykket ud sammen med). Det modsatte hold må starte spillet der, hvor frisbeen lander.

Materialer

Søgning