Endnu et år med store øjeblikke og glade børn i bevægelse

Dansk Skoleidræt har en kæmpe portefølje af aktiviteter - og mange af de mest aktuelle af slagsen kan du blive klogere på ved at dykke ned vores nyudgivne årsberetning for 2022, som i ord, billeder, grafik og video sætter spot på årets højdepunkter.

09. februar 2023

Skolernes Motionsdag fyldte 40 år
Hvad har kronprinsen, en frisbee og fire årtiers motionstendenser til fælles med faldskærmsudspringere, Vild med dans, en halv million skoleelever og TV-Avisen?


Umiddelbart ikke det store… men lige præcis i 2022 var det elementer, som tilsammen gik op i en højere enhed i forbindelse med Dansk Skoleidræts 40-års jubilæum for fyrtårnsprojektet Skolernes Motionsdag.


Hele dagen blev fejret landet over, det strømmede ind med billeder og fantastiske historier om anderledes og kreative motionsdage. 1300 skoler med knap en halv million elever gik aktivt ind og registrerede deres deltagelse i dagen - et imponerende tal, der kun kan gøre os stolte.

Gå til Årsberetning 2022

Diverse tal fra 2022 - klik for stort billede


Undersøgelser satte dagsordenen

Undersøgelsen ”Bevægelse i Skoledagen 2022” skabte stor omtale i medierne og opmærksomhed blandt alle, der arbejder med bevægelse i skolen. Den viste bl.a., at 48 % af landets folkeskoler opfylder det nuværende lovkrav om 45 minutters daglig bevægelse. Det tilsvarende tal lød på 55 %, da undersøgelsen senest blev gennemført i 2020, og derfor var den en anledning til at sætte spot på, hvad der kan gøres for at vende udviklingen.


Det gjorde vi bl.a. ved at afholde konferencen Bevægelse på Tværs, hvor vi inviterede en række relevante aktører til en dag med fokus på vidensdeling og udvikling.

Et af de andre store vidensinitiativer i 2022 var undersøgelsen ”Afgørende faktorer for bevægelse i skolen”, som blev produceret i regi af Praksiscenter for Idræt og Bevægelse i Skolen under Dansk Skoleidræt.


Stævner og aktiviteter i hele landet

Dansk Skoleidræt har 15 særdeles aktive kredsforeninger, der hele skoleåret skaber sjove aktiviteter, turneringer og stævner for skolerne. De lokale oplevelser med bevægelse er en essentiel del af Dansk Skoleidræts virke, og de ildsjæle, der driver værket i kredsforeningerne, er afgørende for en lang række børns gode erfaringer med bevægelse og idrætsfællesskaber.


Kredsforeningerne talte i 2022 mere end 1.2000 medlemsskoler med over 450.000 elever, der gennem deres medlemskab får mulighed fik at deltage i alt fra volleystævner og dansedage til futsal og rundbold.


I 2022 udbød kredsene mere end 350 aktiviteter tilsammen. Et imponerende tal al den stund, at der bag hver eneste aktivitet ligger en stor frivillig indsats og et gedigent organiserings-, kommunikations- og afviklingsarbejde. Til gengæld afføder aktiviteterne store oplevelser, smil og fællesskabsfølelser eleverne imellem.

Gå til Årsberetning 2022