Er I klar til Skolernes Motionsdag?

Fredag den 11. oktober bliver en dag med glæde, bevægelse og fællesskab. Få inspiration til en varieret Skolernes Motionsdag og bestil gratis diplomer til eleverne.

22. august 2019

Skolernes Motionsdag er en fast tradition på landets skoler. Tallene viser, at 96 procent deltager - det svarer til knap 650.000 elever, og det gør faktisk dagen til verdens største motionsevent for skolebørn.

Skolernes Motionsdag startede tilbage i 1982, og lige siden har Dansk Skoleidræt sørget for at holde traditionen i hævd. Dagen er en slags ”Skoleidrættens Grundlovsdag”. En årlig idrætstradition, hvor skoleelever over hele landet bevæger sig sammen. Aktiviteterne veksler meget fra skole til skole, men Dansk Skoleidræt arbejder for at skabe en varieret dag med glæde, bevægelse og fællesskab. Derfor er der også i år nyt og spændende inspirationsmateriale.

Opvarmningsdans og løb, spring og kast
Inden I kaster jeg over dagens aktiviteter er det en god idé at starte med en fælles opvarmningsdans for hele skolen. Årets opvarmningsdans har masser af svedige latinrytmer, glade gymnastik-moves og sprøde dansetrin. Vi garanterer både varme kinder og et smil på læben, hvis I kickstarter jeres motionsdag med opvarmningsdansen. Et godt tip er at øve den i idrætstimerne op til dagen og lade nogle af de store elever danse for på selve dagen. Det er i øvrigt 4kløverskolen fra Ørbæk, der danser for i videoen. Find både den og instruktørvideoen her.

Når I så efterfølgende skal i gang med aktiviteterne på motionsdagen, kan I fx prøve kræfter med årets tema ”løb, spring og kast”. Der er masser af gode ideer på www.skolernesmotionsdag.dk - bl.a. forslag til et dagsprogram og et inspirationshæfte, som kan bruges til motionsdagen eller i idrætsundervisningen op til. Materialet indeholder øvelser og didaktiske redskaber indenfor atletikkens verden.


GRATIS diplomer
Giv eleverne et synligt bevis på deres deltagelse. Bestil et trykt diplom i lækker kvalitet. Der er 150.000 gratis eksemplarer, som kan bestilles i webshoppen.

Varm op til Skolernes Motionsdag

Fra den 23. til den 30. september kan I varme op til Skolernes Motionsdag, når det er European Week of Sport. I hele Europa vil der fokus på idræt, motion og sport. Sidste år fik #EWOS bevæget mere end 12 millioner børn og voksne i alle aldre på tværs af landegrænser. Eurpoean Week of Sport og #BeActive koordineres i af Danmark er International Sport and Culture Association (ISCA). Læs om European Week of Sport her.