Er I klar til Skolernes Motionsdag?

Nu er der ikke længe til! En af skoleårets mest traditionsrige dage venter lige rundt om hjørnet, nemlig Skolernes Motionsdag. Læs med, hvis du vil have inspiration til hvordan I skaber den fedeste dag for jeres elever.

26. september 2023

Skolernes Motionsdag er en dag, der kan blive en fantastisk oplevelse for alle skolens elever - særligt hvis skolens pædagogiske personale har planlagt dagen godt og selv er deltagende. Find inspiration og materialer til at skabe en motionsdag, som eleverne kan leve højt på hele efterårsferien lige her.

Brug opvarmningsdansen som fælles start på dagen

I år er dansen udgivet i tre varianter:

  • en version med elever
  • en instruktionsvideo 
  • en version af dansen, der er mere simpel, med hjælpetekst og med færre dansetrin, særligt velegnet til børn med særlige behov. 

Find alle tre udgaver af opvarmningsdansen her.

Dansk Skoleidræt præsenterer opvarmningsdansen i samarbejde med European Week of Sport.


Har I husket at bestille diplomer?

Giv eleverne et minde for livet. Diplomerne fra Skolernes Motionsdag har fået en særlig status på mange børneværelser - og i gemmerne hos mange voksne. 
Bestil diplomer til dine elever og giv dem en velfortjent anerkendelse, de kan gå til efterårsferie på. 
Diplomerne koster 2 kroner pr. stk. inkl. moms og kan bestilles lige her.

Sådan ser diplomet til Skolernes Motionsdag 2023 ud


Inspirationsmateriale til Skolernes Motionsdag

Traditionen tro har vi udviklet et fedt program til årets motionsdag og ugen op til. Årets program giver plads til skolens egne traditioner, men inspirerer også til nye aktiviteter med fokus på trivsel. Materialet er inddelt i tre dele: Trivselsaktiviteter, anderledes aktiviteter og et trivselsløb. Trivselsaktiviteterne indeholder samarbejdsøvelser med titler såsom ”Send klemmet videre” og ”Cirkelstol”, de anderledes aktiviteter kunne være ”Kondiskak” og ”Quidditch”, mens bud på trivselsløbet bl.a. lyder på ”Kongens efterfølger” eller ”Holdstafet”.

Find materialet lige her.


Tilmelding

Skolernes Motionsdag er Danmarks største motionsevent for børn. Det slog vi fast sidste år, da hele 1300 skoler tilkendegav, at de var aktive på dagen. Meeeen...vi tror, at vi kan nå endnu højere op! Hvem ved - måske Skolernes Motionsdag kan blive VERDENS største motionsevent for børn? Derfor håber vi, at du vil bruge 2 minutter på at give os besked om, at I også afholder Skolernes Motionsdag.

Der er fede præmier på spil blandt alle de skoler, der registrerer sig på skolernesmotionsdag.dk:

  • valgfrie kurser fra Dansk Skoleidræt til en værdi af 10.000 kr.
  • 2 x gavekort på 5000 kr. til A-sport
  • gavekort på 10.000 kr. til køb af lege- og fitnessudstyr fra KOMPAN
  • gavekort på 5.000 kr. sponsoreret af Jyske Bank.

Tilmeld dig her.


Del jeres program med os

Skolernes Motionsdag plejer at være en fantastisk dag med gode og sjove idrætsoplevelser for elever og personale – og en dag som også medierne er nysgerrige på. I den forbindelse har vi brug for at være lidt forberedte, når den lokale avis, radio- eller tv-station typisk ringer til Dansk Skoleidræt for at høre, hvad der sker i netop deres område. Eller når vi selv proaktivt kontakter medierne med de gode motionsdagscases.
 
Så hvis I har noget godt på programmet på Skolernes Motionsdag, så del det gerne med os sammen med navn, mail og tlf. nr. på skolens kontaktperson vedr. dagen, så vi kan give dette videre, hvis der måtte komme en mediehenvendelse. Vi ser meget frem til at høre fra dig senest onsdag d. 4. oktober. Du kan sende oplysningerne til kommunikation@skoleidraet.dk eller blot besvare denne mail.


Vær med i Danmarks Motionsuge 

Der bliver nok at vælge imellem, når foreninger, kommuner, arbejdspladser og mange andre åbner for arrangementer, som alle danskere - herunder skoleklasser - kan deltage i. Faktisk findes der en større begivenhedskalender på danmarksmotionsuge.dk, der frem mod uge 41 bliver opdateret med spændende tilbud rundt omkring i landet. 

Se alle de spændende arrangementer her.

Vi håber, I alle får en fantastisk motionsdag. God fornøjelse!