Skolernes Motionsdag blev fejret i hele landet

Hele Danmark var i bevægelse fredag d. 14. oktober, hvor Skolernes Motionsdag kunne fejre sit 40-års jubilæum. Det er strømmet ind med gode billeder og fortællinger fra nær og fjern om skoler, der har givet deres elever en fantastisk dag med masser af anderledes aktiviteter, fællesskab og glæde.

17. oktober 2022

Mon ikke der kunne måles lidt rystelser på richterskalaen på Skolernes Motionsdag? I hvert fald var børn og unge fra hele landet aktive på dagen på en masse forskellige måder. Skolerne havde i den grad tænkt dagen anderledes end det traditionelle løb, der kendetegnede dagen for 40 år siden. Og heldigvis for det. Det gav nemlig eleverne nye oplevelser, stærke fællesskabsfølelser, fede minder og en god dag at gå på efterårsferie på.

På Frydenstrand Skole i Frederikshavn stod de ældste elever for dagen. De havde arrangeret 16 anderledes aktiviteter som tovtrækning, skyd i skraldespand og huskeøvelser. For Maiken Jensen, der er en af de elever, der har været med til at arrangere dagen, spiller fællesskabet en stor rolle:

 - Det fedeste er, at alle klasserne kommer samme på kryds og tværs, og at man kan se at alle hygger sig, siger hun til TV2 Nord.

Se klippet fra TV2 Nord her - spol frem til 14:20 i videoen

Men det var ikke kun i Frederikshavn, at Skolernes Motionsdag skabte smil og glæde. Der er nemlig mange beretninger om en fed motionsdag fra hele landet:

På Munkekær Skolen i Solrød Strand dystede klasserne klasserne bl.a. i høvdingebold, løbeture, adventure race og meget mere. Og så markerede de Skolernes Motionsdags 40-års jubilæum ved at danne et stort 40-tal af elever, som du kan se i slutningen af videoen herunder.

 



På Tallerupskolen på Fyn havde de lavet deres eget color run for at sætte ekstra fut i dagen. Det resulterede i en anderledes, sjov og farverig dag - og i fede billeder, som du kan se herunder.


Tilbage er der vist kun at sige TAK for et brag af en jubilæumsdag - vi glæder os allerede til Skolernes Motionsdag 2023!