Forside/Nyheder/Værsgo: Aktiviteter til Trivselsdagen

Bevægelse i skoledagenNyheder

8. februar 2023

Værsgo: Aktiviteter til Trivselsdagen

Den første fredag i marts er det Skolernes Trivselsdag, og det er en oplagt anledning til at sætte dagen af til aktiviteter, der har fokus på fællesskab, sammenhold og samarbejde. Dansk Skoleidræt er klar med materialer til både elever og undervisere.

børn der griner på en legeplads

Trivselsdagen er i år den 3. marts. Her er der fokus på at have det godt og sjovt sammen, og det er noget, vi i Dansk Skoleidræt gerne vil understøtte. Derfor har vi udviklet et dagsprogram til indskolingen, et til de store elever (mellemtrin og udskoling) og et til skolens personale – tre dagsprogrammer fyldt med inspiration til en sjov dag.

Programmerne består af kvalitetsfyldte, inkluderende og trivselsfremmende aktiviteter, som alle kan være med til. Håbet er at sætte trivslen i fokus og tydeliggøre, hvordan bevægelse fremmer trivsel på alle klassetrin.

– Trivselsdagen er en god mulighed for at give eleverne en anderledes dag, hvor de virkelig kan få nogle gode oplevelser med hinanden. Her handler det ikke om at være bedst til fodbold eller at brilliere i brøker. Vi har udvalgt en række bevægelsesaktiviteter, som kan bruges af alle og som giver smil på læben og fællesskabsfølelse, siger Signe Asferg Rasmussen, projektleder i Dansk Skoleidræt.

I år er der også udviklet et dagsprogram til det pædagogiske personale – for stemningen på lærerværelset smitter og trivslen blandt personalet kan mærkes helt ude i klasselokalerne.

– De voksne skal også have en dag med grin, god energi og anderledes pauser. Udstråler de glæde, når de åbner døren ind til klasseværelset, forplanter det sig hos eleverne, siger Signe Asferg Rasmussen.

Dagsprogrammerne kan hentes som PDF’er med links til alle aktiviteterne, og I kan også sammensætte jeres eget program ved at plukke blandt vores mange trivselsaktiviteter. I finder hele materialet her.

– Vi håber, at dagen og materialet kan være en anledning til at endnu flere får øjnene op for, hvad det er for nogle potentialer, bevægelsesaktiviteter rummer – også for trivsel – og at det kan inspirere til mere bevægelse og variation i skoledagen generelt, siger Signe Asferg Rasmussen.

God fornøjelse!

PS: Hvis I vil have kickstartet jeres trivselsdag, så send bud efter Trivselskorpset. Her kommer vi ud og kører et par fede og anderledes timer af med eleverne med fokus på sjov, bevægelse og trivsel. Læs mere her.

Relaterede nyheder

Søgning